13 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.



Bankalardan edinilen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), belirli bir limitin üzerinde olan kredi kartlarında nakit çekim ve kuyum harcamaları için düzenleme yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, menkul kıymet tesisi uygulaması kapsamında, müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir tutarın üzerinde olanlar için bireysel kredi kartları vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına ve bugün itibarıyla uygulamaya alınması kararlaştırıldı.

Yine paylaşılan detaylara göre, kredi türüne göre menkul kıymet tesisine tabi olan ticari nitelikli krediler için getirilmiş olan kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasının kapsamı genişletilerek diğer ticari nitelikli krediler ile tüketici kredileri de dahil edildi.

Merkez Bankası ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Ayrıca belirlenen kredi türleri bazında ayrı ayrı olmak üzere bir önceki hesaplama tarihine göre büyüme oranlarının yüzde 3'ün üzerinde olması durumunda söz konusu bu oranı aşan kredi tutarı kadar menkul kıymetin bir sene boyunca bloke olarak tesis edilmesine de karar verildi. Söz konusu değişiklik, 26 Mayıs hesaplama tarihinde ve 28 Mayıs hesaplama tarihine göre hesaplanan büyüme oranından itibaren geçerli.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, dönüşüm oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamasında mevcut olmayan fakat fiziki altın karşılığı açılan dönüşüm hesaplarının da pay kısmına dahil edilmesi kararlaştırılırken, payda kısmında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından yayımlanan tebliğler kapsamında 31 Mart tarihi itibarıyla dönüşümü yapılabilecek mevcut ABD doları, avro, İngiliz sterlini ve altın cinsinden yabancı para mevduat/katılım fonu hesabı bakiyeleri de dikkate alınacak.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu Tebliğ'in Geçici 9.  maddesi kapsamında dikkate alınan yabancı para mevduat/katılım fonundan yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonunun hariç tutulması kararlaştırılırken, söz konusu değişiklik 26 Mayıs hesaplama tarihinden itibaren geçerli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel! Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat! Bu tarihi kaçırmayın

Milli Emlak'tan o ilde sadece 36 bin TL'ye arazi fırsatı! Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

Peş peşe açıklandı, hesaplara tam tamına 4 bin 336 lira yatırılıyor! Mayıs 2023 bitmeden bu paraları mutlaka alın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön