22 / 07 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili bomba iddia!

Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili bomba iddia!

Reuters, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin gündeme bomba gibi düşen bir iddiada bulundu.




Önümüzdeki yıl ikinci çeyrek aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarih. Muhalefet ekonomide daha alışılmış politikaları benimserken iktidarsa düşük faiz ile cari açık odaklı alışılagelmedik bir politika izliyor.

Yıllık enflasyonda baz etkisi

Reuters anketinde enerji, ulaştırmayla gıda ve konut kalemleri öncülüğünde yüzde 83 ile son 24 yılın zirvesine ulaşan Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) yıllık bazda düşüşün aralıkta başlaması bekleniyor. Anketin medyanına göre enflasyonun yıl sonunda yüzde 72.5 seviyesine düşmesi, 2023 sonundaysa ancak yüzde 40.5 seviyesine gerilemesi öngörülüyor.

Merkez Bankası nın faiz kararıyla ilgili bomba iddia!

Reuters’ın toplam 23 katılımcıyla 10-14 Ekim’de düzenlediği anketteki medyan tahminlere göre enflasyonda zirve noktaya son çeyrekte ulaşılmış olacak. Genel beklenti zirvenin yüzde 90 ya da sınırlı altında kasımda görülmesi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ekim 2022 tarihinde saat 19.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.58 Türk Lirası, euro 18,01 Türk Lirası, altının gramı ise 984 Türk Lirası değerinde.

AKP'den asgari ücretle ilgili yeni açıklama!

Selçuk Geçer doların 40 TL olacağı tarihi açıkladı!

İslam Memiş'ten hem altın hem dolar hem de kripto para açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön