30 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten hem altın hem dolar hem de kripto para açıklaması!

İslam Memiş'ten hem altın hem dolar hem de kripto para açıklaması!

Altının kahini olarak bilinen İslam Memiş, hem dolar hem de gram altınla ilgili öngörülerini paylaşarak tarih verdi.



Deneyimli ekonomist İslam Memiş, yatırım araçlarından gram altın, dolar, gram gümüş için yeni değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları uyardı.

Yayınlanan videosunda yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığını ısrarla belirten Memiş; gram altın, dolar, borsa, euro ve kritik verileri şu ifadelerle yorumladı:

Rakamsal değerlere bakalım, sonra genel toparlama yapalım. Borsa 3553 puan, yüzde 1'lik primle günü tamamladı. Borsa tarafındaki pozitif görünüm devam ederken benim beklentim daha aşağıda. Dolar TL kuru 18.56 ekranlarda, serbest piyasalarda 18.63-68 civarında. Bu taraftaki görünüm pozitif. ABD'de bu hafta piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Yüzde 8.2 açıklandı, beklenti 8 idi, beklenti üzerinde geldi. Yani bu kadar faiz artırımına rağmen geçici değil kalıcı enflasyon varmış, rakamlar bunu gösteriyor.

İslam Memiş ten hem altın hem dolar hem de kripto para açıklaması!

Agresif şekilde faiz artıran Fed 75 puanlık artırımları yaptı ama rakamlar ortada, düşüremiyorlar. Kasımda 75 baz puan daha yapılacak. Fiyatlama gerçekleşti. Çünkü dolar endeksi veriden sonra 113.83'e kadar yükseldi. Sonra geri çekildi. Çünkü, ABD'nin sorunu sadece enflasyon değil, kredilerle ilgili artış var, borsalarda balon var. Geçici enflasyon kalıcıya dönüştü, resesyon riski arttı. Ciddi anlamda canları yanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön