04 / 05 / 2024

Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin açılışı yapıldı!

Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin açılışı yapıldı!

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yapımı tamamlanan Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin açılışını, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptı. Galericiler Sitesi Korukent Mahallesi’nde 235 dönüm alan üzerine inşa edildi...




Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yapımı tamamlanan Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin açılışını, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptı.


Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Korukent Mahallesi’nde 235 dönüm alan üzerine inşa edilen ve kent genelindeki oto galerici esnafını bir çatı altında toplayacak Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin açılışına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Baş Danışmanı Ali Şar Dede ve MYK Üyesi Muzaffer Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mersin Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Göçer, oto galerici esnafı ve vatandaşlar katıldı. Birinci etapta 190 iş yerinin tamamlandığı oto galericiler sitesinin açılış kurdelesini Toroslar Belediye Başkanı Tuna ve protokol üyeleri kesti.


Kurdele kesiminin ardından konuşan Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Göçer, tesisin projesine 2009 yılında başladıklarını belirtti. Projeye sunduğu katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Tuna’ya ve emeği geçen herkese teşekkür eden Göçer, amaçlarının oto galerici esnafını bir çatı altında toplamak olduğunu ifade etti.


Başkan Tuna da sitenin, ilçenin albenisin arttıracak önemli bir proje olduğunu, bu projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını vurguladı. Toroslar Belediyesi olarak marka şehir olma yolunda attıkları adımlardan birinin de Mersin Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçirilmesi olduğunu dile getiren Tuna, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda oto galericiler için planladığımız bu kompleks, konut altlarında işlerini devam ettirmeye çalışan esnafın bir çatı altında toplanması noktasında önem arz etmektedir. Biz burada 235 bin metrekarelik yerimizi ikinci el oto galericiler sitesi olsun diye rezerv alanı olarak işaretledik. Birinci etabı bitti. Esnafımızdan yoğun talep olması halinde bu projeye ek olarak iki parselimizi daha ayırdık. Özellikle 25 binlik ve 5 binlik planlar yapılırken bu yol güzergahının otobana bağlantısının kurulmasıyla birlikte ulaşımı daha kolay noktaya gelmiş bir site olacak burası. Hemen yanı başındaki 232 bin metrekarelik arsamızı da sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Bin 250 yataklı Mersin şehir hastanesi yapılacak ve 3 yıl içerisinde bitirilecek. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz de bitti, şu an da vatandaşlarımız hizmet alıyorlar. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin de bulunduğu bu güzergah, şehrin en önemli merkezlerden biri haline gelecek. Otoban ile oto galericiler sitesinin bulunduğu alan arasındaki yaklaşık 6 bin dönümlük yeri de tarım alanından yatırımcıların gelebileceği sanayi tesis alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı şekline getirdiğimiz takdirde burası gelecekte çok değerli olacak” dedi.


Başkan Tuna daha sonra protokol üyeleriyle birlikte Mersin Oto Galericiler Sitesi’ni gezerek, sitede faaliyet gösteren esnafa hayırlı bol kazançlar diledi.




Toroslar Belediyesi


Geri Dön