04 / 05 / 2024

Merter'de 5 sokak trafiğe kapatılıyor!

Merter'de 5 sokak trafiğe kapatılıyor!

MESİAD'ın "tekstil sektörüne ait önemli iş yeri ve firmaların bulunduğu Merter'in işlek sokaklarının araç trafiğine kapatılması" önerisi kapsamında, ilk etapta pilot bölge seçilen 5 sokağın araç trafiğine kapatılması planlanıyor...



Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MESIAD) önerisiyle Merter'de pilot bölge seçilen 5 sokağın araç trafiğine kapatılması planlanıyor. 


Kısa süre içinde Çınar, Güldalı, Fidan, Nar ve Gülsever sokaklarının araç trafiğine kapatılması hedefleniyor. Uygulamayla, kentsel dönüşümle daha modern, geniş cadde ve sokaklara kavuşan Merter'in değerinin ve ziyaretçi sayısının artırılması planlanıyor. MESIAD'dan yapüan açıklamada görüşlerine yer verilen Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Merter'deki firmaları ve halkı rahatsız etmeyecek şekilde düzenleme yapacaklarını, daha sonra iş ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu diğer sokaklarda da aynı uygulamayı başlatacaklarını bildirdi. 


Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da "Uzun zamandır bu konu gündemimizde ve artık sona yaklaşıyoruz" dedi. 

MESIAD Başkanı Yusuf Gecü de sokakların araç trafiğine kapatılmasıyla Merter'de daha fazla ziyaretçiyi rahatlıkla ağırlayabileceklerini aktardı. 


Dünya 


Geri Dön