27 / 04 / 2024

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.



Metaverse'nin gayrimeykul piyasasındaki öenmi hakkında bilgi veren PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz “Fiziki emlak alım satımının yanında Metaverse gibi sanal dünyalara olan ilginin gittikçe artmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllar için en değerli yatırımlardan biri gayrimenkul olarak görülüyor” diyerek açıkladı.

Bir süredir dünya gündeminin tam ortasında yer alan Metaverse, pek çok sektörü derinden etkiliyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip edenlerin çok iyi bildiği yeni bir sanal evren olan Metaverse gün geçtikçe ismini herkese duyuruyor. Perakende, turizm, bankacılık, tekstil gibi sektörleri çoktan etkisi altına alan Metaverse, gayrimenkul sektöründe de önemli değişimlerin yolunu açıyor. 

Metaverse ve gayrimenkul konusu her geçen gün daha da ilgi çekiyor ve bununla ilgili olarak düzenlenen zirvelerde sıkça ele alınıyor. Dünyanın son senelerde değişip gelişmesinin sonucunda bilinir hale gelen artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kavramları sonucu ortaya çıkan metaverse yeni bir yatırım aracı olarak da öne çıkmış durumda. Fiziki paralar, altın, gümüş gibi değerli madenler ve daha pek çok ilgi gören yatırım aracı, yerini farklı araçlara bırakıyor. Yıllar boyunca herkes tarafından sıklıkla tercih edilen gayrimenkul yatırımcılığı da Metaverse evrenindeki yerini sağlamlaştırma yolunda ilerliyor.

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü dünya ve buna bağlı olarak ülkelerin nüfusu artış gösterdikçe büyüyen ve kendini sürekli yenileyen sektörlerden oluyor. Çok katlı binalar, toplu yaşam alanları gibi yenilenen dünyaya ayak uyduran projeler Metaverse dünyasında kendine yer buluyor. Gayrimenkul sektörünün geleceğini değerlendiren uzmanların da sürekli bahsettiği gibi bu tarz sanal yatırımlar, yatırımcıların yüzünü güldürüyor.

Metaverse dünyasına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, sektörün yeniliği dolayısıyla kafasında pek çok soru bulunuyor. Sanal arsalar ve evlerin değer yaratma potansiyeli, gayrimenkullerin hangi özelliklere göre değerini yukarı taşıyacağı, kira gelirlerinin ne şekilde oluşacağı, arsa ve evlerin mevcut değerlerinin neye göre belirleneceği gibi sorular öne çıkıyor. Birden fazla olan ve hala gelişmeye devam eden Metaverse ortamlarından hangilerine yatırım yapmak gerektiği de son derece merak edilen bir diğer soru. 

Konunun uzmanları dünya için yeni bir kavram olan Metaverse hakkında bilgi vermek ve bu gayrimenkullerin metaverse dünyası ile olan ilişkisini açıklamak için birçok eğitim, seminer, toplantı düzenliyor. Sanal arsalara yatırım yapmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar bu zirveler aracılığı ile konuya ilgi duyan kişilerle paylaşılıyor. Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


Geri Dön