18 / 05 / 2024

Meta'ya dudak uçuklatan ceza! 1,3 milyar dolar ile rekor kırdı

Meta'ya dudak uçuklatan ceza! 1,3 milyar dolar ile rekor kırdı

Para cezası türünün en büyüğü ve ABD'ye veri transferini durdurma emriyle birlikte verildi. Dava, 2013'e ve ABD'nin kitlesel gözetimiyle ilgili ifşaatlara dayanıyor.



Diğerleri daha muzafferdi. 2013'teki yasal itirazı bugünün kararının kaynağı olan Schrems bir basın açıklamasında "On yıllık davanın ardından bu kararı görmekten mutluyuz" dedi . "Maksimum para cezasının 4 milyardan fazla olduğu ve Meta'nın on yıl boyunca kar elde etmek için yasayı kasten çiğnediği göz önüne alındığında, para cezası çok daha yüksek olabilirdi."

Meta'nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg ve şirketin baş hukuk sorumlusu Jennifer Newstead tarafından yazılan bir blog yazısında Meta'nın kendisi para cezasını "haksız ve gereksiz" olarak nitelendirdi . Şirket, veri aktarımı için benzer yasal çerçeveleri kullanan "binlerce" şirketten yalnızca biri olduğunun altını çizdi.

Clegg ve Newstead, "Bu kararlara itiraz ediyoruz ve bu kararların Facebook'u her gün kullanan milyonlarca insan da dahil olmak üzere yol açacağı zarar göz önüne alındığında, uygulama sürelerini duraklatabilecek mahkemelere derhal bir durdurma talebinde bulunacağız" diye yazıyor.

Meta ya dudak uçuklatan ceza! 1,3 milyar dolar ile rekor kırdı

Schrems, Meta'nın buradaki güçlüklerinin bitmediğini tahmin ediyor. Şirketin bugünkü kararına has herhangi bir kanuni itirazın başarısız olacağını ve ilerideki AB-ABD veri aktarım protokolünün mahkemede AB'nin mahremiyet düzenlemelerini hâlâ tatmin etmeyeceğini düşünüyor. Schrems, "Meta ileriye dönük transferler için yeni anlaşmaya güvenmeyi planlıyor, ancak bu muhtemelen kalıcı bir çözüm değil" dedi. "ABD gözetim yasaları sabitlenmedikçe, Meta muhtemelen AB verilerini AB'de tutmak zorunda kalacak."

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!


Geri Dön