19 / 05 / 2024

Metex turizm etkinliğinin 3'üncüsü Bursa'da gerçekleşti!

Metex turizm etkinliğinin 3'üncüsü Bursa'da gerçekleşti!

BU yıl 3.'sü Bursa'da düzenlenen METEX turizm etkinliğinde konuşan Mercan Turizm Şirketler Grubu Başkanı Cüneyt Mengü, Türkiye'de turizmin gelişmesi adına İstanbul'daki üçüncü havalimanının bir an önce devreye girmesi gerektiğini söyledi...



BU yıl 3.'sü Bursa'da düzenlenen METEX turizm etkinliğinde konuşan Mercan Turizm Şirketler Grubu Başkanı Cüneyt Mengü, Türkiye'de turizmin gelişmesi adına İstanbul'daki üçüncü havalimanının bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul'un trafik sorunu ile önemli arterlerdeki Suriyeli mülteci probleminin çözülmesi ile İstanbul'daki turizmin önünü kimse kesemez." dedi. 

III. METEX turizm etkinliği. Bursa'da Arap turizmcilerle Türk müteşebbisleri buluşturdu. Bursa Valiliği. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa, Eskişehir, Bilecik (BEBKA) Kalkınma Ajansı ve Bursa Turizm, Kültür, Tanıtma Birliğinin destekleriyle düzenlenen III. METEX turizm etkinliği. Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde başladı. Mercan Turizm Şirketler Grubu tarafından geleneksel olarak her yıl organize edilen METEX etkinliklerinin ilki Ankara'da, ikincisi İstanbul'da yapılırken. bu yıl üçüncüsü ise Bursa'da düzenlendi. 


"TURİZMDE HEDEF 80 MİLYON TURİST VE 100 MİLYAR DOLAR GELİR OLMALI" 

Mercan Turizm Şirketler Grubu Başkanı ve METEX CEO'su Dr. Cüneyt Mengü. yaptığı açılış konuşmasında. dünyanın 17. büyük ekonomisi. turizmde ise dünya sıralamasında 6. sırada yer alan Türkiye'yi 2013 yılında 35 milyon turistin ziyaret ettiğini ifade etti. Global bazda dünya turizm hacminde azalma değil, devamlı olarak bir artış söz konusu olduğunu belirten Mengü. "Bu gerçek, dünya turizm örgütünün verilerinden daha rahat anlaşılabilir. 2000 yılında 690 milyon olan turist sayısı 2011 yılında 950 milyon. 2013 yılında 1 milyar 100 milyon, 2023 yılında ise 1 milyar 600 milyon olması öngörülmektedir. Bu bağlamda, 2023 yılının ana hedeflerinden birisi turizm endüstrisi olmalıdır. Dünya sıralamalarında ilk on ülke arasında kalabilmemiz için hedef olarak 50 milyon turist yeterli olmadığını ve hedefin en az 80 milyon turist ve 100 milyar dolar olması gerekmektedir." diye konuştu. Turizmin gelişmesi adına İstanbul'daki üçüncü havalimanının da bir an önce devreye girmesi gerektiğinin altını çizen Cüneyt Mengü, "İstanbul'un trafik sorunu ile önemli arterlerdeki Suriyeli mülteci probleminin çözülmesi ile İstanbul'daki turizmin önünü kimse kesemez." şeklinde konuştu. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön