29 / 04 / 2024

Metin Burma: Atakum'da Bodrum katlar boşaltılmalı!

Metin Burma: Atakum'da Bodrum katlar boşaltılmalı!

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bina sakinlerinin onayı ve meclis kararı ile her binaya ilave kat çıkılarak bodrum katların boşaltılması önerisinde bulundu ve hükümetten adım beklediklerini söyledi...




Bodrum katlarda oturanların sel tehdidinden korunması gerektiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma,"Her bina üzerine bir kat çıkalım ve onları bulundukları yerlerden kurtaralım" dedi. 


Atakum'da yaşanan her sel felaketinde en çok bodrum katların ve buralarda oturan insanların zarar gördüğünü belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Zorunluluktan burada oturmak zorunda kalanlara Devlet yardım etmeli" diye konuştu. 


Maddi imkansızlık yüzünden bodrum katlarında oturmak zorunda kalan insanlara yardım etmenin öncelikli görev olduğunu belirten Başkan Burma "Bodrum da oturan insan, parasızlıktan oturmaktadır. Belediye Başkanı olarak onları her yağmurda sıkıntı yaşamaktan kurtarmak için, tüm apartman sakinlerinin de onayının alınması koşulu ile o binanın üstüne bir kat ilavesi için meclisimize teklif getirmeye, bu yönlü bir çözüm üretmeye hazırım. Kentimizin siyasi ve idari yetkililerine sesleniyorum Bodrum katlarda sağlıksız koşullarda yaşayanlar bizim insanlarımız.Artık kimse buralarda yaşamamalı. TOKİ, bodrum katlarda oturmak zorunda kalanlar için birer yuva yapabilir ve bu insanları taşıyabilir. Böylece bodrum katlardaki iskanlar kaldırabilir. O nedenle bu konuda devletten ve onun yürütme organı hükümetten adım bekliyoruz, sosyal devlet olmanın gereği budur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


Hedef Halk


Geri Dön