27 / 05 / 2024

Meyve ve sebzede şok eden fiyat ! Makas 3,5 kat daha açıldı

Meyve ve sebzede şok eden fiyat ! Makas 3,5 kat daha açıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sebze ve neyvede tarladan sofraya gelene kadar 3,5 kat fiyat artışının yaşandığını söyledi.



ÜCRET DEĞİŞİMLERİNİN SEBEPLERİ

Bayraktar, pırasa, karnabahar, limon, mandalina ve lahanadaki ücret gerilemelerinin bu ürünlerin arzının yükselmesinden dolayı olduğunu, kabak, salatalık, domates, patlıcan, yeşil soğan, havuç ve marulda görülen ücret yükselişlerinin da bu ürünlere talebin yükselmesinden ileri geldiğini söyledi.

Meyve ve sebzede şok eden fiyat ! Makas 3,5 kat daha açıldı

Aynı ürünün farklı marketlerde çok değişik ücretlerden satıldığına dikkati çeken Bayraktar, tüketicileri, fahiş ücretten ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamaları yönünde ikaz etti. Bayraktar, “Tüketicilerimiz semt pazarlarından özellikle meyve ve sebzesini daha uygun fiyatlardan temin edebilir.” ifadesini kullandı

BDDK Aralık 2022 verilerini açıkladı! Borç miktarı dudak uçuklattı

Bu fırsatı kaçırmayın! Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Şubat ayını indirimle karşıladı! Bu indirimler yüz güldürdü

Ayakkabı yenilemek isteyenler o tarihi bekleyin! Ayakkabılara büyün indirm geliyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön