18 / 05 / 2024

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Pazartesi günü ABD merkezli Micron Technology, Çin'in bellek yongalarının yerel endüstrilere satışını yasaklamasının ardından, düşük tek haneliden yüksek tek haneli yüzdeye gelirde bir darbe olacağını tahmin ediyor.



Analistler, Çin'deki müşterilerinin çoğu tüketici elektroniği oyuncuları olduğu için Micron üzerinde sınırlı doğrudan etki gördüklerini söylediler, ancak bu hareketin bazı şirketlerin siyasi riskler nedeniyle tedarik zincirlerini Micron ürünlerinden kurtarmaya sevk edebileceği konusunda uyardılar.

Micron CFO'su Mark Murphy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pekin'in neyi endişelendirdiğinin belirsiz olduğunu ve çip üreticisinin gelirinin yaklaşık dörtte birini Çin merkezli şirketlere yapılan doğrudan ve dolaylı satışların oluşturduğunu söyledi.

Mark Murphy, "Şu anda şirketimizin toplam gelirinin düşük tek haneli yüzdesinin alt sınırda ve toplam şirket gelirinin yüksek tek haneli yüzdesinin üst sınırda bir etki aralığı tahmin ediyoruz" dedi.

Micron, ABD'nin Çin'in askeri yeteneklerini geliştirmek için kullanılmalarını engellemek için belirli Amerikan bileşenleri ve çip yapım araçları üzerindeki bir dizi ihracat kontrolünün ardından Çin tarafından hedef alınan ilk ABD çip üreticisidir.

Çin, incelemeyi çip teknolojisi ve Washington ile Pekin arasındaki kötüleşen ilişkiler konusundaki bir anlaşmazlığın ortasında Mart ayı sonlarında başlattı.

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Çin'e büyük ölçüde maruz kalan diğer ABD çip üreticileri Qualcomm, Intel ve Broadcom'dur.

“Micron'un DRAM ve NAND ürünleri sunucularda çok daha az olduğu için, Çin'deki gelirinin çoğunun telekomünikasyon ve devletten elde edilmediğine inanıyoruz. Jefferies, Micron üzerindeki nihai etkinin oldukça sınırlı olacağını söyledi.

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik''

THY'den deprem bölgesi için flaş karar! O uygulama bir müddet daha devam edecek


Geri Dön