30 / 04 / 2024

Migros'un yönetimi değişmeyecek!

Migros'un yönetimi değişmeyecek!

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, Migros'ta yönetim değişikliğinin söz konusu olmadığını belirterek, "Başkanlığın kimde olacağını daha konuşmadık" diye konuştu..



2014'ün son günü Migros'un yüzde 42.25 hissesini almak için BC Partners'la anlaşmaya varan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan planlarını anlattı. Migros'un iyi yönetilen bir şirket olduğunu kaydeden Özilhan, "Baktığınızda yönetimde değişiklik mevzu bahis olmaz. Yönetim kurulunda yarı yarıya temsil edileceğiz. 4 bağımsız yönetim kurulu üyesi olacak. 2 ismi biz ikisini onlar belirleyecek. Başkanlığın kimde olacağını daha konuşmadık" dedi. Özilhan, Moonlight Capital'in elindeki hisselerin yüzde 10'unu alma opsiyonları olduğunu hatırlatarak, "Onu kullanırsak hisselerimiz yüzde 50'ye çıkar. Fon da geri kalanı halka satabilir" diye konuştu. 


ÜÇ SAC AYAĞINDAN BİRİ 

Migros ile birlikte perakendeciliğin içinde olduklarını belirten Özilhan, "Bu bizi önümüzdeki en az 4-5 sene meşgul edecek. Enerji yatırımlarımız devam ediyor. Onun dışında çok fazla sektöre dağılmayacağız" dedi. Migros'tan önce grubun cirosunun yüzde 75'inin bira ve Coca Cola'dan geldiğini belirten Özilhan, "Migros'dan sonra 3 eşit sac ayağımız olacak. Cironun yüzde 85'i bunlardan gelecek" diye konuştu. 


ESAS SÖZLEŞMEDE KRİTİK DEĞİŞİKLİK

Migros'ta, şirketin faaliyetlerinin düzenleyen esas sözleşmesinde değişiklik yapılması için düğmeye basıldı. KAP'a yapılan açıklamada, esas sözleşmede yönetim kurulunun yapısı ve yetkileri konusunda değişiklikler yapılması için Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınacağı kaydedildi. Esas sözleşmenin yeni haline göre, şirketin yönetim kurulu üye sayısı 9'dan 12'ye çıkarılacak. Yönetim kuruluna işletme değeri 75 milyon dolar ve üzerinde olan iştirak ve varlıkları, devralma ve elden çıkarma yetkisi verildi. Şirketin borsa kotundan çıkarılmasına yönelik teklifler de ana sözleşmeye eklendi. 


MAÇ SEYREDERKEN KENDİMDEN GEÇİYORUM

Beşiktaş'a başkan olup olmayacağına yönelik soruları da yanıtlayan Özilhan, "Çok iyi başkanımız var. Hoca çok iyi" dedi. Spor kulüplerini liselere ve Anadolu'ya yaymak gerektiğini belirten Özilhan, şu anda basketbolun futboldan daha fazla seyirci topladığını belirtti. Özilhan, maç seyrederken kendinden geçtiğini, hiç kritik dinlemediğini de söyledi. 


Sabah


Geri Dön