07 / 05 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 



Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Öğrenciler dikkat!

Öğrencilerin sınava en iyi şekilde hazırlanmaları ve sınav kaygısından kurtulmaları için Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürde çeşitli tavsiyeler yer alıyor. Broşürde yer alan öneriler, öğrencilerin sınavda daha başarılı olmaları amacıyla hazırlandı. Öğrencilerin sınavdan önceki günlerde aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeleri, motivasyonlarını yüksek tutmaları ve moralini bozacak durumlardan kaçınmaları tavsiye ediliyor. Ayrıca sınav gününe hazırlıklı olmak için sınav yerini önceden ziyaret etmeleri ve ulaşım güzergahını planlamaları öneriliyor.

Sınav öncesi ve sınav günü uyku düzenine dikkat edilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi ve stresten kurtulmak için gevşeme ve nefes egzersizleri yapılması öneriliyor. Sınavda yanında bulundurulması gereken yasal belgelerin önceden hazırlanması ve gereksiz eşyaların getirilmemesi de hatırlatılıyor. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin de sınava hazırlık sürecinde özel ihtiyaçlarına uygun cihazları ve araçları yanlarında bulundurabileceği belirtiliyor.

Sınavda başarılı olmak için öğrencilerin soruları anlamak için yeterli zamanı ayırmaları gerekiyor. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürde öğrencilere bu konuda tavsiyeler veriliyor. Broşürde, öğrencilerin sınav sırasında sakin kalmaya çalışmaları, soruları dikkatli bir şekilde okumaları ve cevaplarını düşünerek verimli bir şekilde zamanlarını kullanmaları öneriliyor. Öğrencilerin soruları hızlı bir şekilde okuyup aceleyle cevap vermek yerine, soruları anlamak için yeterli zamanı ayırmaları önemseniyor.

Lise sınavına girecekler bu haber sizi ilgilendiriyor! LGS sınav yerleri açıklandı!

LGS görevlisi olacaklar ne zaman başvuru yapabilir? LGS gözetmen ücretleri ne kadar?

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!


Geri Dön