29 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan 2 yıla varan taksit fırsatıyla 2 arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Milli Emlak'tan 2 yıla varan taksit fırsatıyla 2 arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Balıkesir Edremit Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Bostancı Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı 2 seneye varan taksit fırsatıyla satıyor. Peki Edremit'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 



Balıkesir Edremit Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Bostancı Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa satışa çıkarıldı. 

Balıkesir Edremit'te yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi, 17 Ekim 2023 tarihinde saat 14:00'te açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek. 

Milli Emlak tan 2 yıla varan taksit fırsatıyla 2 arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Edremit Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan arsaların büyüklükleri 86,10 metrekare ve 615,65 metrekare olarak belirlendi. 

Arsaların imar durumları Bitişik Nizam 2 Katlı Konut Alanı şeklinde belirtildi. 

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yer alan 2 adet arsa için 103 bin 320 TL ile 554 bin 100 bin TL geçici teminat bedelleri açıklandı. 

Arsaların fiyatları ise 344 bin 400 lira ile 1 milyon 847 bin lira olarak belirlendi. 

Balıkesir'de yer alan arsalar için en az dörtte birini peşin, kalanını da en çok iki sene içinde eşit taksitlerle ödeme seçeneği sunuluyor.

Milli Emlak tan 2 yıla varan taksit fırsatıyla 2 arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

İlan metni:

EDREMİT MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZIN

Sıra
No
Taşınmaz NoİliİlçesiMahallesiAda
No
Parsel
No
Yüzölçümü
(m²)
Hazine
Hissesi
Cinsiİmar DurumuTahmin Edilen
Bedeli (TL)
Geçici Teminat
Bedeli (TL)
İhale
Tarihi
İhale Saati
1***********BalıkesirEdremitBostancı1551615,65TamArsaBitişik Nizam 2 Katlı
Konut Alanı
1.847.000,00554.100,0017.10.202314:00
2***********BalıkesirEdremitBostancı1376386,10TamArsaBitişik Nizam 2 Katlı
Konut Alanı
344.400,00103.320,0017.10.202315:00
1- Yukarıda nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır.
2- İhaleler, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Edremit Milli Emlak Müdürlüğü akam odasında toplanacak ihale komisyonunca yapılacaktır.  
3- İhalelere ait şartnameler mesai saatleri içerisinde Edremit Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz görülebilir.
4- Taşınmazların satış bedeli; talep edilmesi halinde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yıl içinde eşit taksitlerle de ödenebilir. Taksitlendirilen bedele kanuni faiz uygulanır.  Müşteriden satış bedeli ve  döner sermaye işlem bedeli (İhalelerinde oluşan satış bedeli üzerinden; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için yüzde bir, 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için binde beş, 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için on binde yirmi beş oranında Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından alınan bedel) haricinde herhangi bir vergi, resim, harç alınmayacak olup, ayrıca satışı yapılan taşınmazlar satış tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.
5- İhaleye iştirak etmek isteyenlerin; 
a) Gerçek kişilerin; yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, T.C. kimlik numarasını (T.C. Kimlik Kartı aslının ibrazı ile birlikte fokopisi) bildirmeleri, 
b) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak,  vergi kimlik numarasını bildirmeleri, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir  belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır.
c) Başkası adına ihaleye katılacak olanlar için adlarına düzenlenmiş Noter Tasdikli Vekaletnameyi vermeleri,
d) İhale başlangıç saatine kadar geçici teminatı yatırmış olmaları (Geçici teminat olarak; tedavüldeki Türk Parası, Mevduat veya katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (Teminat mektubunda daha önce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterilmesi zorunludur. Mevzuata aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları kabul edilmez.), Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz kabul edilir. )
6- Halen ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar kendi adlarına veya vekaleten ihaleye katılamazlar. Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilir.
7- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Kanunun 37 inci maddesine uygun olması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyonuna ulaşması şarttır. Postadaki gecikmelerden idare veya ihale komisyonu sorumlu değildir.
8- Komisyon gerekçesini açıklayarak ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9- Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
(Bilgi İçin : 0 266 373 18 54)
İLAN OLUNUR.

 

Bakan Özhaseki 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Aksaray'daki 1620 dükkan teslim edildi!

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Şanlıurfa'da dört arsa satılacak! İhalesi 26 Ekim'de!

Düzce Akçakoca'da 860 bin TL'ye arsa fırsatı! İhalesi 19 Ekim'de! 


Geri Dön