12 / 05 / 2024

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 



Yurt dışında yerleşiklere ait 1 milyon ve üstü hesaplardaki paranın 394,2 milyarının sahibi gerçek kişiler, 130,3 milyarının sahibi ise ticari ve diğer kuruluşlar. Diğer taraftan nisan sonu itibarıyla toplam mevduat/katılım hesaplarının 146 milyon 357 bin 221 adetle yüzde 92,7’sini, sadece 10 bin liraya kadar tutarlı hesaplar meydana getiriyor. Bu hesaplardaki para ise 124,8 milyar lira ile toplam mevduat hacminin sadece yüzde 1,2’si seviyesinde.

Bu arada 10 bin-50 bin TL arasında büyüklükte olan hesapların sayıca tüm hesapların yüzde 8,7’sini, buna karşılık toplam mevduat hacminin yüzde 3,5’ini meydana getirdiğini de vurgulayan Naki Bakır, "50 bin-250 bin TL arası hesaplar ise tüm hesapların yüzde 5,4’ünü oluştururken, toplam mevduat hacminde yüzde 10 paya sahip" dedi ve 250 bin-1 milyon TL arası hesapların toplam hesap sayısının yüzde 2’sini, mevduat hacminin ise yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. 

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

MİLYONER SAYISI NEDEN YÜKSELİYOR? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Naki BAkır, söz konusu yazısında "Bankalardaki milyoner hesap sayısındaki artışa etki eden başlıca faktörler olarak, pandemide başlayan ve son seçim öncesi de devam eden parasal genişleme ve kurdaki yükselişe bağlı olarak yüksek enflasyonist ortamın oluşması, bunun sonucunda TL’nin değer yitirmesi, öte yandan faizler baskılanmaya çalışılırken mevduat faizlerinde yaşanan yükseliş, finansal varlık fiyatlarındaki artışlar sayılıyor" açıklamasında bulundu. 

Naki Bakır, milyoner sayısında yaşanan yükselişin, üretimden çok finansal varlıkların fiyatındaki artışlardan ve gayrimenkul rantlarından oluştuğuna işaret edildiğini belirtti. 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Gümüş altının rakibi oldu! Gümüş fiyatlarının füze gibi fırlayacağı tarih açıklandı! Elinde gümüş olanlar acil baksın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön