28 / 04 / 2024

Milyonlarca borcu olan vatandaşı ilgilendiriyor! O listeden çıkarılacaklar! Yeni torba yasa geliyor

Milyonlarca borcu olan vatandaşı ilgilendiriyor! O listeden çıkarılacaklar! Yeni torba yasa geliyor

AK Parti’nin af niteliğindeki düzenlemeleri içine alan torba kanun teklifinin Meclis’teki zaman dilimi bugün başlıyor. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine alınarak hızlı bir şekilde kanunlaştırılması planlanıyor. Teklifle beraber 10 milyon vatandaş kara listeden çıkacak.



Dünya Gazetesi’nin haberine göre; 52 madde şeklindeki Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren düzenlemeler yapılacak.

Ödenmemiş olan çek senet borçları ile kredi kartı borçları sebebi ile kara listeye alınan 10 milyon vatandaşa sicil affı getiren yasa teklifi ile 2023 yılının temmuz ayına kadar borçlarını ödeyen ve yapılandıran kişiler kara listeden çıkacak. 27,6 milyar TL’yi bulan öğrenci kredilerinin geri ödemesi teklif ile yeniden düzenlenmekte.

2023 YILININ SONUNA KADAR UZATILACAK

5 milyon kişiyi kapsayan 20 milyar TL’yi bulan icra takibi başlatılan 2 bin TL ve altındaki doğalgaz, GSM ve elektrik borçları silinmiş olacak. Varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 TL’nin altındaki alacaklar tasfiye edilecek.

Yasa teklifi ile birlikte kur korumalı mevduat uygulamasında süre 2023 senesi sonuna kadar uzatılıyor.

Yasa teklifi ile birlikte COVİD-19’un önlenmesi için alınmış olan sokağa çıkma yasağı ile maske takma zorunluluğuna uymayan kişilere Kabahatler Kanunu ile Umumu Hıfzısıhha Kanunu kapsamı dahilinde kesilen ve tahsil edilmemiş cezalara da af getirilecek.

Milyonlarca borcu olan vatandaşı ilgilendiriyor! O listeden çıkarılacaklar! Yeni torba yasa geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön