16 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Müjde geldi, dilekçeyle hemen emekli olun!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Müjde geldi, dilekçeyle hemen emekli olun!

Milyonlarca çalışan kişi emekli olmak için gün sayıyor ve hayal kuruyor. Son zamanlarda erken emeklilik fırsatları gündemden düşmüyor. Yasalardaki bazı kanunlara göre belirli koşulları sağlayanlara erken emeklilik fırsatı sunuluyor. 10 sene çalışana emeklilik fırsatı müjdesi geldi. İşte ayrıntılar..



1999 SONRASI SİGORTALI OLANLAR DA HAK SAHİBİ

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in köşesinden aktardığına göre, 9 Eylül 1999 tarihinin ardından sigortalı olan kişiler için de hem tazminat alabilme hem de kısmi yaş sebebiyle emekli olabilme fırsatını kazanıyor. 

9 Eylül 1999 tarihinin ardından ilk defa sigortalı olarak işe giren kişiler için kıdem tazminatının alınabilmesine imkan sunan yollardan biri de yaş dışındaki emeklilik şartlarının sağlanabilmesi. Bu hale iki tane seçenek yer alıyor ilki 7 bin günün bitirilmesi, ikincisi ise 4 bin 500 gün ve 25 senenin doldurulması. Bu yıl koşulu ilk sigortalı olunmuş olan tarihten başlar ve o güne kadar olan zamanı kapsar. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Müjde geldi, dilekçeyle hemen emekli olun!

7 BİN GÜNÜ VARSA

Yani 10 Eylül 1999 tarihinde sigortası başlayan bir kişi için 4 bin 500 günden tazminat almak için olan süre 2024'ün 10 Eylül'ünde sona erecek. Fakat 7 bin günü bulunuyorsa bu süreyi beklemesinin gerekli olmadığı belirtiliyor. Bu sigortalıların yaştan emekli olabilmeleri için de yine 25 senenin dolması ve en az 4 bin 500 günün tamamlanması gerekli. Bu durumda kadınlara 58 yaşında, erkeklere 60 yaşında emekli olma imkanı sunuluyor.

PTT'den ev hanımlarına müjde! 25 bin TL'lik nakit para imkanı! 

Altın fiyatları sekiz ayın zirvesinde! 17 Şubat 2022 altın fiyatları!

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! Dikkat! Elektrik faturaları...

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön