17 / 05 / 2024

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Şubat 2022  için referans faiz yüzde 1.25, kredi kartı azami faiz oranı ise yüzde 1.80 şeklinde belirlendi...



Tebliğe göre; Şubat 2022'de geçerli olmak üzere, bankaların kredi kartlarına uygulayabilecekleri olan azami faiz oranı da yüzde 1.80 şeklinde sabitlendi. 

31734 Sayılı Tebliğde Şubat 2022  için referans faiz oranı yüzde 1.25 şeklinde oldu. Tebliğin eski halinde yer alan referans oran, bankaların 32-45 gün vadeli Türk Lirası hesaplarında uyguladıkları faizin ağırlıklı ortalaması şeklindeydi. Tebliğin yeni halinde de ayın ortalama faiz ile Merkez Bankası politika faiz oranının yüzde 10 olarak artırılmasıyla bulunacak orandan düşük olanının dikkate alınacağı hükme bağlanıyor.

 

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön