02 / 05 / 2024

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! O tarihten sonra emekli olursanız maaşınız artacak! Bekleyin

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! O tarihten sonra emekli olursanız maaşınız artacak! Bekleyin

Emeklilik dilekçesinin yılın sonunda ya da yılın başında verilmesi bağlanacak maaş miktarını değiştirir. Bu sene emeklilik dilekçesinin zamanı konusunda memurlara özel bir durum söz konusu. İşte detaylar…



EK GÖSTERGE ETKİSİ MEVCUT

Akşam Gazetesi’nden Okan Güray Bülbül'ün haberine göre; SSK’lı kişiler ve memurlar için sene sonu ve sene başı kavramları birbirinden değişik.

SSK'lı kişiler için sene başı; 1 Ocak. Memurlar için ise; 15 Ocak. Memurların emekli ikramiye ve maaşlarının hesabında 14 Ocak 2023'e kadar 2022 yılı, 15 Ocak ve ardından ise 2023 yılı parametreleri ele alınıyor. Ek gösterge düzenlemesi ile de 15 Ocak 2023 itibari ile devrede olmuş olacak. Memurların emekli maaşları ve görev maaşları ayın 15'i itibari ile hesaplandığı ve yılbaşı 15 Ocak olduğu sebebi ile yeni ek göstergeyle ilk ödemeler 15 Ocak 2023'te gerçekleşecek. 15 Ocak 2023 itibari ile emeklilik dilekçesi veren memurların maaşları yeni ek göstergeye göre hesaplanabilecek.

POLİSİN 1. 728 LİRA ARTIYOR

Aynı zamanda 14 Ocak 2023 ve öncesinde dilekçede bulunan memurların emekli maaş ve ikramiye hesabı ise ek gösterge göze alınmadan hesaplanarak ödeneceği için mecburi haller haricinde emekli dilekçesinin bekletilmesinde yarar var.

Örnek olarak; ek gösterge alacak bir polisin 2023 yılındaki emekli maaşı 1. 728 lira, emekli ikramiyesi ise 62 bin 299 lira daha fazla olacak. Yüksek öğrenim mezunu bir hemşirede ise aylık farkı 1. 946 lira, ikramiye farkı ise 70 bin 210 lirayı bulacak. Bu sebep ile ek gösterge kapsamındaki memurların zaruriyet konu olmadıkça 15 Ocak'tan önce emekliye ayrılmamaları yararlarına olacaktır. 

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! O tarihten sonra emekli olursanız maaşınız artacak! Bekleyin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.20'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,00 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1033 Türk Lirası değerinde.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlar

Milyonların göz bebeği Volkwagen Passat fiyat listesini güncelledi! İşte Passat 7 Ağustos 2022 fiyat listesi

E – Devlet’ten başvurun siz de 7 bin 200 alın! Devlet destek ödemesine kimler başvurabilir? Elinizi çabuk tutun

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön