18 / 05 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber! 2023 ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affında yeni gelişme var mı?

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber! 2023 ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affında yeni gelişme var mı?

Ehliyet affı son dakika gelişmeleri ehliyet affı bekleyen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde MHP ve CHP milletvekilleri tarafından meclise taşınan ehliyet affı kapsamı gündeme geldi. İşte ehliyet affı ile ilgili son durum...



EHLİYET AFFI KAPSAMI

Ehliyet affına ilişkin bazı milletvekillerinden açıklamalar geldi. MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün çeşitli sebeplerle ya ceza puanından ya da trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu fakat lojistik sektöründe ciddi şoför sorunu bulunduğunu, bu sebeple yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını söyleyerek bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını istemişti. 

CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme taşırken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetine el konulduğunda Avrupa’da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini belirtti.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber! 2023 ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affında yeni gelişme var mı?

1 MİLYON KİŞİYE EHLİYET AFFI GETİRİLMELİ

Öte yandan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ehliyet affına ilişkin verdiği kanun teklifinin, TBMM’de görüşülecek torba yasa tekliflerinden birine eklenerek, 1 milyon kişiye af getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürer, sürücü belgesine el konan bazı vatandaşlarla TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kural ihlali yapan sürücülerin ehliyetlerine altı ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl gibi sürelerle el konmasının çeşitli problemleri de beraberinde getirdiğini ifade etti.

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

2023 yılı ile alakalı hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan ehliyet affına ilişkin son olarak gözler TBMM'ye çevrilmişti. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ehliyet affına ilişkin resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizde yer vereceğiz.

Bu haberden sonra sürücüler sinirden küplere binecek!Artık trafikte sadece alkolsüz olmak yetmeyecek!9 bin TL cezası var

ÖTV haberi bu sefer zil takıp oynatacak! Bu kişiler ÖTV’den muaf tutulacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön