02 / 05 / 2024

Milyonlarca vatandaşın maaşına zam! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli maaşı ne kadar oldu? Hesaplara yattı

Milyonlarca vatandaşın maaşına zam! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli maaşı ne kadar oldu? Hesaplara yattı

Asgari ücrete gelen zam ile birlikte engelli aylığı, 65 ya aylığı ve evde bakım desteğinin de ücretleri arttı. Peki maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…



AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK DUYURMUŞTU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Engelli ve aynı zamanda yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için öğrenimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda haziran ayında 1 milyar 499 milyon TL ücretinde 65 yaş aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına aktardık” şeklinde konuşmuştu.

1. 298 LİRA PARA YATIRILDI

İçinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk altı aylık devre için % 40 - 69 arasında engeli bulunan kişilere aylık 865, 75 lira ve % 70 ve üstü engeli bulunan kişilere ise 1. 298, 63 lira ödeme yapılacağı açıklandı.

Tüm bunlarla birlikte, yaşlılık ve engelli aylığına başvuru yapacak olan kişilerin hane halkında kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiği duyuruldu.

65 YAŞ AYLIĞI

Sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü kişilere temmuz ayında yapılan zamdan önce ödenen maaş 1.084 TL idi. 65 yaş aylığı, temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 1.537 TL’ye yükselecek.

EVDE BAKIM MAAŞI

Bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan 2. 354 TL’lik evde bakım maaşına temmuz zammı uygulandı. Sonuç olarak evde bakım maaşı, 3. 339 TL’ye çıktı. 

Milyonlarca vatandaşın maaşına zam! 65 yaş aylığı, evde bakım desteği ve engelli maaşı ne kadar oldu? Hesaplara yattı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Temmuz 2022 tarihinde saat 16.48’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,74 Türk Lirası, euro 18,12 Türk Lirası, altının gramı ise 985 Türk Lirası değerinde.

PTT’den iş arayanlara müjde! PTT personel alımı ne zaman? İşte 2022 PTT personel alımı için aranan şartlar

Son teknolojiye sahip telefon Huawei P50 Pocket 3. 498 lira indirim! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi

TOGG açıkladı! Rakamlar 1000’i aştı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön