18 / 05 / 2024

Milyonları ilgilendiren son dakika müjdesi! Görüşmeler başladı! İşte EYT’nin çıkacağı tarih!

Milyonları ilgilendiren son dakika müjdesi! Görüşmeler başladı! İşte EYT’nin çıkacağı tarih!

EYT ile emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaş için müjdeli haber ilk ağızdan geldi. EYT’nin çıkacağı tarih açıklandı.



EYT’den emekli olmayı bekleyen 2,5 milyonu aşkın vatandaş, hızla hazırlanan tasarının daha sonra gelişen çeşitli nedenlerle çıkmasının gecikince ümitsizliğe kapılmıştı. “EYT ne zaman çıkacak? EYT’den geri adım mı atılıyor?” soruları kafaları meşgul ederken, son dakika müjdesi ise bugün geldi. İşte detaylar…

EYT’de sürecin uzaması, yoksa yasa çıkmayacak mı? sorularını akıllara getirirken, bugün toplanan meclisin ilk gündem maddeleri arasında yer alan EYT çalışmaları yeniden başlıyor.

Kahramanmaraş merkezli tüm ülkeyi yasa boğan iki depremin sonrasında meclis çalışmalarına bir süre için ara verilmişti.  EYT’nin şimdiye kadar çıkmasını bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğrarken, EYT’den bayram öncesi ilk maaşını almayı bekleyenlerin bu ümidi de kesintiye uğradı.

Milyonları ilgilendiren son dakika müjdesi! Görüşmeler başladı! İşte EYT’nin çıkacağı tarih!

Meclis, deprem nedeniyle ara verilen çalışmalarına 28 şubat tarihi itibarıyla tekrar başladı ve gündemin ilk sıralarında da EYT teklifi bulunuyor. EYT kanun teklifi, ilk sigorta girişi Eylül 1999 öncesinde olanların, gerekli prim günü ve çalışma süresini tamamlamaları halinde yaş şartı aranmaksızın emekli olabilmesinin önünü açıyor.  İş yerlerinin, donanımlı çalışanlarını kaybetmemeleri için, emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek isteyen EYT’lilerin aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri halinde işverene yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indirimi imkanı da sunulacak.

Peki EYT ne zaman çıkacak? Ne zaman yasalaşacak? EYT'liler ilk maaşlarını hangi tarihte alabilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön