27 / 04 / 2024

Mimar Doğan Avcıoğlu, üçüncü havalimanı bölgesindeki hastaneye imza atacak!

Mimar Doğan Avcıoğlu, üçüncü havalimanı bölgesindeki hastaneye imza atacak!

Türkiye'ye yabancı yatırımlar hız kesmiyor. ABD 'li dev bir grup, 3 'üncü Havalimanı bölgesine kuracağı 300 milyon dolarlık hastane için mimar Avcıoğlu ile el sıkıştı



Dolarda yaşanan yukarı yönlü hareket nedeniyle 'çekingen' davranan kimi yatırımcılar projelerini 'rafa' kaldırmaya hazırlanırken, Türkiye'nin geleceğine güvenen yabancılar, yeni yatırımlar için gün sayıyor. Son yatırım haberi ise ABD'den geldi. 3'üncü Havalimanı bölgesinde 300 milyon dolarlık yatırımla hastane kurmak için çalışmalarına hız veren grup, projenin çizimi için Global Arcihettural Developmant (GAD) Başkanı Mimar Doğan Avcıoğlu ile anlaştı. Bu konuda ABD'li proje yönetimi şirketlerinden biriyle çalışmaya başladıkları bilgisini veren Doğan Avcıoğlu, "Projeyi çizmeye başladık. Komplekste araştırma enstitüsünün yanı sıra sağlık turizmine dönük tesisler de olacak" diye konuştu. 


KÖRFEZ'İN YILDIZI OLDUK 

Avcıoğlu, Türk mimarlarının artık Körfez bölgesinin yeni yıldızı olduğunu belirtti. Avcıoğlu bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Dubaililer ABD ve Avrupalı mimarların projelerinden mutlu değil. Bu nedenle bize geliyorlar. Çünkü, Türk mimarlar, onların dilinden daha iyi anlıyor." 


'ÇİZDİĞİMİZ PROJENİN UYGULAMASINDA VARIZ'

Rusya'dan Ukrayna'ya ve ABD'ye kadar birçok ülkede projeler geliştirdiklerini söyleyen Doğan Avcıoğlu, "Dünyanın önemli lokasyonları için projeler yaptık" dedi. Şirket olarak çizdikleri projeleri sonuna kadar takip ettiklerini belirten Avcıoğlu, "Yani projeyi bitirip bırakmıyoruz. Çünkü inşaat süresince bile ürünler ve şartlar değişebiliyor. Bu nedenle projenin güncellenmesi gerekebiliyor" diye konuştu.


TAPU MEVZUATININ DEĞİŞMESİ GEREK

Doğan Avcıoğlu, Türkiye'de binaların birbirlerinden uzak, şehirlerin insan yaşamasına uygun olmayan şekilde planlandığını söyledi. Bunun nedeninin ise mevcut tapu kadastro kanunları olduğunu beliren Avcıoğlu "Tapu kadastro maddeleri, binaları birbirlerinden uzaklaştırıyor. Bu da yalnız bir şehir yaratıyor. Bu bütün şehirde kendini gösteriyor. İnsanlar caddelerde yürüyemez hale geldi. Bu nedenle mevcut yasanın tamamını yakarak yeniden dizayn etmemiz gerekli" diye konuştu.

Sabah


Geri Dön