17 / 05 / 2024

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.



Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, mega kent İstanbul'daki 1.5 milyon riskli yapının yenilenmesi için başlatılan ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ projesiyle toplamda 5 sene içerisinde depreme dayanıksız binanın kalmaması planlanıyor. 

Verilen bilgilere göre, başvuru tarihi de kampanyaya yoğun ilgi sebebiyle 2 gün daha uzatılmıştı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru gelmişti.

Açıklamasında İstanbul’daki 1.5 milyon riskli yapının yenilenmesi için “Yarısı Bizden” kampanyasının son gününe geldiklerini söyleyen, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen, "İstanbul’da 5 sene içerisinde riskli binaların yenilenmesi hedefleniyor. Bakanlık yapılan bu müracaatların ön incelenmesini yapıp gönüllülük esasıyla yapılacak olanların keşifleri, protokolleri hazırlanarak proje aşamasına geçilecek." dedi.

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası na belediyeler dahil edilsin!

Açıklamasında Mülkiyet sahipleri tarafından boşaltılan binaların TOKİ tarafından inşaatına başlanacak olup 2 yıl içerisinde inşaatların bitirilmesinin ön görüldüğünü söyleyen Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen, "Vatandaşlar bu süreçte 10 bin 500 bin taşınma ve 5 bin 250,00 lira kira yardımı alacaklar." dedi.

"Kampanya kapsamında vatandaşlarımız 2 oda 1 salon 100 metrekare evin 750 bin lirasını yüzde 10 peşinat vererek aylık 5 bin 625 liralık 10 sene vade ile ödeme imkânına sahip olacak" diyen Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen, "3+1 120 metrekare daire için vatandaşlarımız 900 bin lira ödeyecek olup 900 bin liranın yüzde 10’unu peşin, kalanını 6 bin 750 lira 10 yıl vade ile ödeyecekler" dedi.

Açıklamasında bu kampanyaya belediyeler dâhil edilip, alan bazlı teşvikli sistemler kentsel dönüşümün hızlanmasına daha doğru etki yapabileceğini söyleyen Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak İstanbul’daki 200 bin adetlik ilk inşaatlar, ciddi bir iş planı, iş programı ve yönetimi ile 2 sene içerisinde bitirilme durumu olacaktır." dedi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?


Geri Dön