01 / 09 / 2024

Mimart'tan Bahçeşehir'e yeni proje

Mimart'tan Bahçeşehir'e yeni proje

Mimart Yapı'nın ortaklarından Sadık Özdemir, 'Şu an için emlak piyasasında şartlar tüketici lehine. Alım yapan uzun vadede gülümseyecek' diyor.



Mimart Yapı'nın ortaklarından Sadık Özdemir'in emlak piyasasına ilişkin beklentileri oldukça iyimser. Özdemir, mevcut ekonomik koşullara uyum sağlayan firmalar için piyasanın zaten açık olduğunu söylüyor. Sektörün 'herkes için' normale döneceği zamanı da bu yılın son çeyreği olarak tahmin ediyor. Şu an için şartların tüketici lehine olduğuna dikkat çeken Özdemir, 'Bu dönemde alım yapan kişilerin uzun vadede gülümseyeceğinin de altını çizmek gerek' diye ekliyor.

BAHÇEŞEHİR'DE PROJE
Mimart Yapı halen satışta olan Çorlu Armada City projesinin yanı sıra önümüzdeki günlerde Bahçeşehir'de villa ve daire içerikli yeni bir projeye başlayacak. Konut ihtiyacının iptal edilebilir değil ertelenebilir olduğunu düşündüklerinden yeni bir projeye başlarken tereddüt etmediklerini söyleyen Özdemir, 'Ertelemelerin de satın alma ihtiyacına göre uzun süre veya kısa süreli ertelemeler şeklinde olduğunu biliyoruz. Yaşadığımız olağanüstü ekonomik koşulların konut ihtiyacını kısa süreli ertelemeler şeklinde ertelediği açık' diye konuşuyor.
Bahçeşehir'deki projede doğru bir fiyatlandırma politikası izleyeceklerini anlatan Özdemir, 'Bu sebeple yeni Bahçeşehir projemizin satılacağından endişe etmiyoruz. Günümüz ekonomik koşullarına uygun geliştireceğimiz kampanyalarla da satış sürecimizin uzamayacağını tahmin ediyoruz' diye konuşuyor.

Lüks konut tüketicisi uzun süreli erteledi
SADIK Özdemir, kriz döneminde lüks konut tüketiminin azalmasının tüketici piramidi ile ilgili olduğunu söylüyor. 'Arz ve talep ancak doğru fiyatla buluşur kuralı emlak sektörü için de geçerli' diyen Özdemir şöyle devam ediyor: 'Demek ki lüks konut tüketicisi uzun süreli erteleme kararı almış bir grup ama Türkiye'nin nitelikli konut ihtiyacı o kadar fazla ki, fiyat ayarlamasını bugün için yapmak istemeyen firmaların elindeki stok da biraz daha uzun zaman alsa da mutlaka tükenecektir.'

Sayısız aktivite alanı yüklü aidat demek
ÇORLU'DAKİ Armada City Projesi'nin satışlarından son derece memnun olduklarını anlatan Özdemir, bu projede en küçük dairenin peşinatının 7 bin TL, taksitlerinin ise 480 TL olduğunu belirtti. Düşük taksitle başlayan ve her yıl artan modeli kullandıklarını söyleyen Özdemir, 'Her yıl yüzde 10'luk bir artışımız var. En son yıl, yani 7'nci yılda taksit 810 TL'ye çıkıyor' diyor. Projelerde tüketiciyi yanıltan bir noktaya da dikkat çeken Özdemir, 'Bazı projeler, sayısız aktivite alanını büyük avantajmış gibi gösteriyor. Oysa ne kadar çok aktivite olursa, aidatlar da o kadar artıyor. Kira bedeli kadar aidat ödeyenler var' diyor.

Akşam

Geri Dön