28 / 04 / 2024

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!



RUSYA YÖNÜNÜ TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ!

Rusya, Ukrayna ile içinde olduğu savaştan sonra mobilya ambargosu yedi. Ukrayna’da bulunan dört tane IKEA mağazasına yatırımlarını sonlandıran Rusya, yönünü Türkiye’ye çevirdi. Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı mobilya ihracatı ocak ile haziran aylarında yüzde 88,1 artış sağlayarak 65 milyon dolara çıktı. Sektör temsilcileri, bu ülkeden talebin artarak devam edeceğini söyledi.

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2021 yılının 4,3 milyar dolar ihracatla kapatan mobilya sektörünün bu yılın ilk yarısında 2,4 milyar dolarlık ihracat yaptığını bildirdi. İç pazardaki durgunluk yüzünden ihracata ağırlık veren firmaların, tedarik problemleriyle Çin'den gelen talebin Türkiye'ye kayması sonrası, hızlıca kapasitelerini artırdıklarını belirten Gürcan, bu dönemde her pazarın doğru değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Gürcan, katma değeri yüksek olan Fransa, ABD, Almanya gibi ülkelere ihracatın arttığını kaydederek, Ukrayna savaşından dolayı Rusya pazarında ciddi bir boşluğun oluştuğunu ve son yıllarda da katma değerli mobilya ihracı konusunda ciddi bir hareketliliğin olduğunu söyledi.

Nuri Gürcan, mobilya devlerinden IKEA'nın pazardan çıkma sürecinin Rusya'ya ihracatı artırmak için Türk üreticilere bir fırsat sunduğunu belirterek, şunları söyledi; "Rusya'nın mobilya ithalatı yaptığı ülkeler arasında Türkiye 8'inci sırada bulunuyor. Geçen yıl bu ülkeye 40 milyon dolara yakın ihracatta bulunuyor, ilk dönemde bu rakamın üzerine çıkmayı başardık. İlk 6 ayda yüzde 88,1'lik artışla 65 milyon dolara ulaştık. Yılı ilk kez 100 milyon doların üzerinde bir ihracatla kapatıp rekor kıracağımızı düşünüyoruz. Rusya'da tasarım değeri yüksek ürünlere ilgi bir hayli yüksek. Mobilya ürünlerinde 6-7 milyar dolarlık bir perakende pazar büyüklüğü bulunan Rusya, 3 milyar dolarlık üretimi ve 2 milyar dolarlık ithalatıyla yurt içi talebin yurt içi üretimle kısa ve orta vadede karşılanamayacağı, bundan dolayı önümüzdeki dönemde de ithal ürünlerin önemini koruyacağı bir pazar olarak değerlendirilmektedir."

Bankalar emekli promosyon savaşına girdi! İşte 7 bin TL veren promosyon veren bankalar!

İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”

TOKİ ucuz konut başvurularını aman kaçırmayın! Son günlere girildi! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön