11 / 05 / 2024

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.



Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu mevcut siyasi dinamikler göz önüne alındığında, borç limitini kaldırma ya da askıya alma kararının borcun temerrüde düşmesine çok yakın olmasının muhtemel olduğu bildirilen açıklamada, bunun finansal piyasalardaki oynaklığı yoğunlaştıracağı ve fonlama maliyetleri ile kredi riskini artıracağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, hükümetin bütçe müzakerelerinde büyük harcama kesintilerini kabul etmek zorunda kalması halinde daha çok sayıda borç veren kuruluşun etkilenebileceği belirtildi.

Herhangi bir anlaşma olmaması ve hükümetin faiz ödemelerine öncelik vermeyi seçmesi halinde bazı kamu finansmanı ihraççılarının etkileneceği belirtilen açıklamada, "Faiz ödemelerine öncelik verme kararı, borç yükümlülüklerini yerine getirmeyi sürdüreceği için ABD ülke kredi profilini etkilemeyebilir. Fakat federal fonlamaya bağımlı ya da maruz kalan bir dizi kamu finansmanı ihraççısı için kredi baskısı yaratabilir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, kaçırılan bir faiz ödemesi ve ülke notunun düşürülmesinin birçok sektörü etkileyeceğine de dikkat çekilerek, ülke notuyla doğrudan bağlantılı olan borç veren kuruluşların notlarının da büyük olasılıkla aynı doğrultuda hareket edeceği bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, Moody's'in açıklamasında, ABD'nin faiz ödemesini kaçırmasının pek olası görülmediği de belirtildi. 

Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı!

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!


Geri Dön