04 / 05 / 2024

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley tarafından bugün yayımlanan raporda, TCMB’nin politika faizini 2 toplantıda toplam 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20'ye çıkarmasını bekleniyor.



Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk tarafından Perşembe günü yayımlanan bir notta, TCMB'nin faiz karar metninin açık bir şekilde enflasyona odaklandığı, ancak sözlü yönlendirmenin daha az net olduğu belirtildi. Raporda, faiz artışının önemli bir adım olduğu söylenirken, enflasyonu düşürmek için daha güçlü önlemler alınması gerektiği açıklandı.

Raporda, "Şu an Yüzde 40 civarında olan enflasyon, TL'deki son zayıflık ve asgari ücret ile memur maaşı zamları gibi faktörler dikkatlere alınarak, Aralık ayında yaklaşık yüzde 49 civarında yıllık enflasyon tahmin ediyoruz. Politika seti makro düzeltmeye yardımcı olacak, ama reel faizlerin normalleşmeye eşlik etmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Morgan Stanley'nin analizine göre, TCMB'nin politika faizinde yapacağı artışlar, enflasyonla mücadele için önemli adımlar olarak değerlendiriliyor ve daha güçlü politikaların hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön