18 / 05 / 2024

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley tarafından bugün yayımlanan raporda, TCMB’nin politika faizini 2 toplantıda toplam 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20'ye çıkarmasını bekleniyor.



TCMB Başkanı Erkan: Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi'nde banka yöneticileriyle bir araya gelerek yapılan toplantının ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ile ortak bir açıklama yaptı. Erkan, toplantıda fiyat istikrarına vurgu yaparak önemli mesajlar verdi.

Erkan, bankacılık sektörüyle gerçekleştirilen verimli görüşme hakkında konuşurken, bankaların sorunlarını ve makro ihtiyati çerçevedeki taleplerini ilettiklerini belirtti. Hükümetin belirlediği ekonomik hedeflere uygun olarak enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerin harekete geçtiğine inandığını ifade eden Erkan, istikrarlı ve kararlı bir şekilde bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Fiyat istikrarının enflasyonla mücadelede ve finansal istikrarın sağlanmasında büyük önem taşıdığını belirten Erkan, hem fiyat hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla etkin bir şekilde mücadele edeceklerini ifade etti.

Deutsche Bank, faiz kararı sonrası enflasyon tahminini açıkladı

Ünlü ekonomist tek tek anlattı: Faiz arttığı halde dolar neden yükseliyor?

Aman dikkat! İslam Memiş uyardı: 1 Temmuz itibariyle 103 bin lira olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön