19 / 05 / 2024

Morgan Stanley'den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!

Morgan Stanley'den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!

Türkiye seçimleri sonucunda ekonomide, enflasyonda veya dolarda herhangi bir değişiklik olabilir mi? Tüm detaylar haberimizde.



O YATIRIM BANKASININ DOLAR TAHMİNİ

Seçimlere göre 3 farklı değerlendirmede bulunan yatırım bankası Morgan Stanley, raporunu yayınladı. Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanması, Millet İttifakı'nın kazanması ve bölünme sonucunda üç değerlendirme yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferinin Türk parasının değer kaybetmesine ve faiz oranlarının düşmesine yol açacağı iddia edildi. Muhalefet kazanırsa merkez bankasının güçlenmesi, faiz oranlarının yükselmesi ve regülasyonların kaldırılması bekleniyor. Eğer Cumhurbaşkanlığını Erdoğan, parlamentoyu muhalefetin kazandığını düşünürsek belirsizlik görülmektedir.

Morgan Stanley den dolar tahmini! Türkiye hakkında 3 farklı senaryo var!

-İlk değerlendirme:

Cumhur İttifakının Kazanması Durumu: Yüksek enflasyonun gerçekleşmesinin yanı sıra düşük faiz oranlarının da devam etmesi bekleniyor. 2024 yılında enflasyonun 35-40 civarında olması ve değer kaybetmesi bekleniyor. Dolar tahmini 23-24 olabilir.

-2'nci Değerlendirme:

Millet İttifakının Kazanması Durumu: Regülasyonlar ortadan kaldırılması öngörülmektedir. Enflasyonda düşüş gerçekleşmesi beklenmektedir. Ardından yüzde 15-20 enflasyon tahmin edilmektedir. Dolarda ise 20-21 olacağı düşünülmektedir.

-3'üncü Değerlendirme:

Cumhurbaşkanlığı Erdoğan, Parlamento Muhalefet Kazanması: Düzenin çok büyük bir değişime uğramayacağı belirtilmektedir. Yüksek enflasyon ve ardından stabil olacağı belirtilmektedir. Dolar ise 25 civarında beklenmektedir.


Geri Dön