21 / 07 / 2024

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Son 8 iş gününde peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına, 9’uncu günde de zam gelmişti. Ancak düşen petrol fiyatları sebebiyle, söz konusu zam iptal edildi. Akaryakıt fiyatlarındaki yüksek fiyatlar, vatandaşın cebini yakarken, motorinin litre fiyatı 25 Türk lirasına kadar dayandı…




Bu durumu iki temel nedene başlayan Şahin, ilk olarak arzda sıkıntı olduğunu ve özellikle Avrupa’da motorine yüksek talebin olduğunu söyledi. İkinci neden olarak da en fazla üretimin yapıldığı rafinerinin Rusya’da olduğuna dikkat çeken Şahin, rafinerilerin şu an kapalı olduğunu anımsatarak, bundan dolayı arz sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Daha önceleri ticari olarak kullanılan motorinin rafineri maliyetinin daha fazla olduğunu ve bundan dolayı da fiyat artışının da benzinden daha yüksek olduğunu kaydeden Şahin, motorinin önümüzdeki hafta 30 TL’yi göreceğini öne sürdü.

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

MART AYINDA DA PİYASALAR DURGUN

İkinci el piyasası ile ilgili de konuşan Şahin, pazarın son derece düşük olduğunu ve durgunluk yaşandığını ifade ederek, ocak ve şubat aylarında piyasaların hep durgun olduğu bilgisini paylaştı. Mart ayının normal şartlarda toparlanma ayı olarak gösterildiğini ancak bu sene mart ayında bile piyasaların durgun olduğunu belirten Şahin, vatandaşın hem önceliklerinin değiştiğini hem de alım gücünün düştüğünü bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön