21 / 07 / 2024

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Son 8 iş gününde peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına, 9’uncu günde de zam gelmişti. Ancak düşen petrol fiyatları sebebiyle, söz konusu zam iptal edildi. Akaryakıt fiyatlarındaki yüksek fiyatlar, vatandaşın cebini yakarken, motorinin litre fiyatı 25 Türk lirasına kadar dayandı…




Araç alabilen vatandaşların hurda diye tabir edilen araçlara yöneldiğini vurgulayan Şahin, eskilerden yüzde 50 olan hurda araç sayısının bu dönemlerde yüzde 70’ler seviyesine kadar dayandığını açıkladı. 

Türkiye’deki 100 arabadan 70’inin hurda araç niteliğinde bulunduğuna işaret eden Şahin, sıfır araç piyasası hakkında da görüş bildirdi.

Motorinin benzinden fazla zamlanmasının sebebi ne? Araba alacaklar dikkat!

Türkiye’de 8 ila 10 milyonluk kesimin (Aileleriyle birlikte) sıfır araç alabildiği bilgisini paylaşan Şahin, ülkemizde yıl içerisinde satılan sıfır araç sayısının 800 bin olduğunu kaydetti. Kalan 75 milyon kişinin memur, asgari ücretli veya işçi olduğunu vurgulayan Şahin, ‘’Bunlar zaten sıfır  araç alabilen sınıfın içinde değil” diyerek konuşmasını noktaladı.

Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi! Benzin ve motorin zammı iptal edildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön