03 / 05 / 2024

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis



 Sorunun  cevabı ise Bakan Nebati'nin borç yapılandırma paketine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin  ardından gündeme geldi.  Tutarı 2 bin lirayı geçmeyen borçların silineceğini söyleyen Nebati, vergi dairelerinin bu borçlardan kaynaklı takip yapmayacağı bilgisini paylaştı.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketini hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Nebati,"Teklifle vergi ve prim borçları başta yer almak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun cezaları kaldırılmış olacak. Tutarı 2 bin lirayı geçmeyen borçlar silinecek. Vergi daireleri bu borçlar nedeniyle takip de işlemi de yapmayacak. Bu yapılandırma paketi ile kanunda vergi dairelerinde ödenmesi gereken hangi tür borç mevcut ise tümü yapılandırılacak. Bir tane istisnamız var o da 2022 yılı içinde ödenmesi gereği bulunan geçici vergiler. Davalı olan vergi ve prim dosyalarındaki ihtilaflar bitirilerek ödeme imkanı getiriyoruz” diye konuştu.

 MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

MTV BORÇLARININ SİLİNMESİ BEKLENİYOR

Bakan Nebati'nin demecinde verdiği bilgilerin ardından, araç sahipleri 2023 yılının öncesindeki dönemde, 2 bin liranın altındaki mevcut MTV borçlarının da affa uğrayıp uğramayacağı konusunda soru işaretleri taşıyor. Açıklamanın ardından Motorlu Taşıtlar Vergisinde eski ödenmemiş cezaların pakete dahil edilmesi bekleniyor.

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?


Geri Dön