29 / 04 / 2024

Murat Kurum: 2014 yılını 4 milyar lira ciro ile kapatacağız!

Murat Kurum: 2014 yılını 4 milyar lira ciro ile kapatacağız!

Toplamda 10 bin konutluk satış hedefine yaklaştıklarını belirten Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, 2014 yılını 4 milyar ciro ile kapatacaklarını ifade etti.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 10 bin konutluk satış hedefine yaklaştıklarını belirterek "Bu yılı 4 milyar lira ciroyla kapatacağız. 2015 yılı da sektör için yine bir sıçrama yılı olacak" dedi.


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ekim ayını 3.7 milyar lirayı aşan bir satış tutarıyla kapattıklarını kaydederek, "Yılın ilk 10 ayında 7 bin 533 adet konut sattık. Yılsonu için açıkladığımız 10 bin konutluk satış hedefine çok yaklaştık" dedi. 


11 yıllık dönemde ürettikleri, ihalesini gerçekleştirdikleri ve projelendirme çalışmaları devam eden toplam bağımsız bölüm sayısının 100 bin adeti aştığını belirten Kurum, şöyle konuştu: "Özellikle gelir paylaşımı iş modeliyle ihaleye sunulan arsalar Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerini harekete geçirdi. Gelir paylaşımı modeli sektörün potansiyelinin ortaya çıkmasına da yardımcı oldu. Nakit gücümüzle gerek  TOKİ  ile elen işbirliği sonucunda suregel satın almış olduğumuz arsalarımız, gerekse üçüncü kişilerden satın aldığımız arsalarımızla birlikte kıymetli bir arsa stoğuna sahip olmuş olduk. Bu stoğun güncelliğini koruyacak şekilde yeni alımlar yapmaya devam ettik ve ediyoruz. 2014 yılını da 4 milyar Türk Lirası'nın üzerinde bir satış tutarı ile sonlandıracağımızı düşünüyorum. Toplam satış adedimiz 10 bin adet civarında olacaktır. Toplam varlık değerimiz de, 14.8 milyar Türk Lirası." 


'2015 sıçrama yılı' 


Murat Kurum, yıl boyunca sektördeki taşların yerine oturduğunu ve normalleşme süreci yaşandığını belirterek, konut alıcılarının da bilinçlendiğini kaydetti. Yurtiçi ve dışında piyasa hareketlerinin, faiz oranlarının değişken olduğu bir dönem yaşandığını söyleyen Kurum, şöyle konuştu: 


"Ekonomide yaşanan gelişmeler diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de önemli rol oynuyor. Büyüme hızının, hükümetimizin belirlemiş olduğu orta vadeli programla uyumlu olacağını tahmin etmekteyiz. Çeşitli jeopolitik sorunların önemli bir kısmının da 2015 yılı içerisinde aşılacağını umuyoruz. Sonrasında özellikle konut sektöründe yine ciddi bir sıçramaya şahit olabiliriz." 


KAZLIÇEŞME KONUTLARI 2015'TE SATIŞA ÇIKACAK 


Emlak Konut, gayrimenkul projelerinde yılın 10 ayında toplam 7 bin 533 adet bağımsız bölümün satışını yaptı, toplam satış geliri de (KDV hariç) 3 milyar 761 milyon 14 bini aştı. Ekim ayında gerçekleşen 1333 adetlik satış ile 2014 yılının satış rekoru kırıldı. Murat Kurum, satış performansını şöyle değerlendirdi: "2014 yılını çok hareketli geçirdik. 


Sadece nisan ve mayıs aylarında TOKİ ve Özelleştirme İdaresi'nden toplam değeri 3.5 milyar TL'yi aşan miktarda arsa alımı gerçekleştirdik. Planlanan yeni projeleri yakın gelecekte ihale edeceğiz. Ayrıca son 4 yılda 17.5 milyar Türk Lirası tutarında rekor bir satış hasılatı elde ettik, içinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde ise; Zekeriyaköy'de bulunan Köy ve Kayabaşı'ndaki Park Mavera projelerinin satışlarına başladık. Yine Başakşehir Kayabaşı'ndaki Evvel İstanbul ve Hoşdere'de bulunan Avrupark projelerimizin satışlarına da yakın zamanda başlamayı planlıyoruz. En büyük projemiz olacak olan Kazlıçeşme'deki arsamızda geliştireceğimiz projede inşaat ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından gelecek yılın ilk yarısında satışlara başlamayı planlıyoruz." 


DEVAM EDEN PROJELER 


Esenler Emlak Konut, Ağaoğlu Maslak 1453, İstanbul Finans Merkezi, İst Marina, Bahçekent Flora 

Bahçekent Emlak Konutları, Bulvar evleri, Göl Panorama Evleri, İstanbul Dumankaya Miks, Batışehir, Evora İstanbul, Körfez kent 3, Metropol İstanbul, Nidakule Âtaşehir, Sarphan Finans Park, Şehrizar Konakları, Unikonut 1 Ispartakule, Stüdyo 24 


TAMAMLANAN PROJELER 


Alemdağ Emlak Konutları, Avrupa Konutları Atakent 3, Ataşehir Residence, Avrupa Konutları Ispartakule 1-2-3, Avrupa Konutları TEM, Bizim Evler 2-3-4, Burgaz Kent, DreamCity Çerkezköy, Elite City, Emlak Konut Mavişehir Evleri, Emlak Konut Pelikan Sitesi, Ergene Vadisi, Gebze Emlak Konutları 1-2, İdeal-İst Kent, Ispartakule, Kent Plus Ataşehir, Kent Plus Mimar Sinan, Körfezkent 1, Missıstanbul Evleri, Mavişehir Modern, Merkez Kayaşehir, MyTovverland, My VVorld Europe, My Town Ispartakule, My VVorld Ataşehir, Novus Residence, Park Yaşam Mavişehir, Selimpaşa Emlak Konutları, Soyak Mavişehir, Spradon Vadi, Spradon Ouartz, Soyak Evostar, Soyak Park Aparts, Tuzla Emlak Konutları 1-2, Uphill Court Ataşehir, Varyap Meridian, Yıldızkent


SATIŞTAKİ KONUT PROJELERİ 

İstmarina, Göl Panaroma Evleri, Nidakule, 540 / 4 Parsel, Bulvar İstanbul, Bahçetepe İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul, İstanbul, Körfezkent 3, Seyranşehir, Varyap Meridian, Unikonut 1 / Ispartakule, Batışehir, Sarphan Finans Park, Evora İstanbul, Stüdyo24, Şehrizar Konakları, Metropol İstanbul, Dumankaya Miks, Bahçekent Flora 


Milliyet Emlak Rehberi


Geri Dön