29 / 04 / 2024

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

2022'nin ilk 9 ayında Türkiye’de satılan her 5 konuttan birini Ruslar satın aldı.  Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yabancıların ilk tercihinin İstanbul’daki muhafazakar konut siteleri olduğunu söyledi



Yabancıya konut satışı ivme kaybetse de Rusların konut yatırımları hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılının ilk 9 ayında satılan her 5 konuttan birini Ruslar alırken, Rusların yatırımları geçen seneye göre yüzde 199 arttı. Rusların 9 ayda satın aldığı toplam konut sayısı 9 bin 311 adet şeklinde oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, Rus asıllı yatırımcıların Antalya, Alanya gibi daha önce de turistik olarak görme imkanı bulduğu sahil şehirlerini tercih ettiğini dile getirken, Rusya’daki müslüman toplumların da tercihini İstanbul’daki muhafazakar konut sitelerinden yana kullandığını belirtti.

İstanbul Bağcılar’da Basın Ekspres Yolu’nda süren Karmar Sakura projesinde yaz mevsiminden bu yana Tatarlar, Kazaklar, Çerkez, Dağıstanlı ve Çeçen gibi toplumlardan ailelerin ilgisinin arttığını kaydetti.

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada, aile mahremiyetine önem veren projemizi muhafazakar aileleri düşünerek tasarladıklarını ve yine de Müslüman Rusların ilgisi bizim için de sürpriz olduğunu söyledi.

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada çoğunlukla Türkçe bilen Rus vatandaşı yabancıların kendilerinde o bölgeye yönelik pazarlama ihtiyacı oluşturduğunu dile getirdi.


Geri Dön