28 / 08 / 2024

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı için gerçerli müzekart ücretini duyurdu. Peki, Müzekart ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...



1 Ağustos tarihinden itibaren bu yerlere ziyaretler sadece Müzekart ile gerçekleştirilecek.

Yine söz konusu tarihten itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi bulunmayan yabancı uyruklulara yapılan bilet satış fiyatları da güncellenecek.

MÜZE VE ÖREN YERLERİNE ÜCRETSİZ GİRİŞ HAKKI

Türkiye Müzeleri Mobil uygulaması üzerinden de dijital olarak alınabilen Müzekart haricinde müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı da sağlanıyor.

Bu çerçevede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş ve altındaki gençler ve çocuklar ile bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler, gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları, 65 yaş ve üstü vatandaşlar,  er ve erbaşlar, engelliler ve bir refakatçisi ile ICOM, ICOMOS ve UNESCO kartı sahipleri, müze ve ören yerlerinden ücretsiz faydalanıyor.

Öte yandan, seyahat acentesi sahibi veya sorumlu müdürleri, basın kimlik kartı sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki eş ve çocukları, Kültür ve Turizm Bakanlığı kokardına haiz profesyonel turist rehberleri, 0-12 yaş arası yabancı uyruklu çocuklar ile Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde Comenius Okul Ortaklıkları ile Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki öğrenci gruplarına (Türkiye'deki muhatapları tarafından sözleşmelerini ibraz etmeleri kaydıyla) müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı tanınıyor.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

İstanbul'da hangi ilçeler yabancılara kapatıldı? Göç İdaresi açıkladı! 

BİM'de yazlık terlikler 39 TL'ye, vantilatör 399 TL'ye, akıllı bileklik 499 TL'ye düştü! BİM'de sepet dolduracak fırsat!


Geri Dön