14 / 05 / 2024

Naci Görür'den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara'nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

Naci Görür'den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara'nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara’nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz açıklamasını yaptı. Peki Marmara Bölgesi’nin tehlike altında olan bölgeleri hangisi? 



‘Araştırmalar fayın 30 yıl içerisinde kırılıp 7 şiddetinin üzerinde büyük bir deprem üreteceğini gösteriyor’

Marmara Bölgesi’nde deprem beklediklerini söyleyen Görür, “Bu depremi özellikle Marmara Denizi’nin içinden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Kuzey kolundan bekliyoruz. Biz Marmara’nın içindeki o kola kolaylık olsun diye Marmara Fayı adını veriyoruz. Yani Marmara Fayı, Kuzey Anadolu Fayı’nın su içindeki bölümü. 1999 Depremi’nden sonra yaptığımız bütün araştırmalar, bu Marmara Fayının 1999’dan itibaren her an olmak kaydıyla 30 yıl içerisinde kırılıp 7 şiddetinin üzerinde büyük bir deprem üreteceğini gösteriyor. Bütün çalışmalar ve yayınlar bunu gösteriyor” diye açıkladı.

Naci Görür den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

‘Yüzde 62 olasılıkla burada deprem bekliyoruz’

Görür, İstanbul ve çevresinde beklenen depreme yönelik en derin çalışmaları sürdüren bilim insanlarından biri olan Deprem Uzmanı Tom Parsons ve arkadaşlarının gerçekleştirdikleri bir yayına dikkat çekerek şu ifadeleri yer verdi: "Güney kol için uyarıda bulunuyorum: Bursa, Bandırma ve Balıkesir ile İznik’ten Biga’ya kadar olan alanda da stres birikimi fazla."


Geri Dön