14 / 05 / 2024

Naci Görür'den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara'nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

Naci Görür'den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara'nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara’nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz açıklamasını yaptı. Peki Marmara Bölgesi’nin tehlike altında olan bölgeleri hangisi? 



Çalışmaların deprem üreteceğini aktaran Görür, “Bursa, Bandırma ve Balıkesir ile İznik’ten Biga’ya kadar olan alanda da stres birikimi fazla. Yani Güney kolunda stres birikimi Kuzey blokuna nazaran kimi yerlerde 10 misli daha fazla. Tehlikeyi gözden kaçırmamak lazım. Sadece İstanbul’a bakarsak ve daha büyük bir darbe beklemediğimiz yerlerde deprem yaşayarak ciddi hasarlar alırsak üzülürüz. Bu nedenle fayın Güney kolu için uyarıda bulunuyorum. Güney kıyılarından Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Güney kolu geçiyor. Yani oralar da canlı faya sahip. Eğer o kol deprem üretmese de Kuzey kolu deprem üretirse bile Güney kolu fazlasıyla hasar alabilir” şeklinde açıkladı.

Naci Görür den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

‘Kuzeydeki fay, İstanbul’a vereceği hasardan daha fazlasını güney alanlara verebilir.’

Genellikle İstanbul'da deniz altından yaşanacak depremine dikkat çeken Görür, “Ama bu Kuzey’deki fayda deprem olsa dahi, İstanbul’a vereceği hasardan daha fazlasını Güney alanlara verebilir. Onun için Bandırma’da Bursa’da Biga’da ve bunun gibi yerleşim alanlarında bu beklenen depremin ciddi hasarlar verebileceğini göz ardı etmemek lazım” dedi.

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

İstanbul'a tüyler ürperten uyarı: O fay kırıldı kırılacak!


Geri Dön