11 / 05 / 2024

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde…



KART LİMİTİNİ ETKİLİYOR

İhtiyaç kredilerinde ise uygulanan aylık faiz oranları kredi sözleşmesiyle sabitleniyor. Yani 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisi kullandıysanız, piyasa koşulları ne olursa olsun ödeyeceğiniz faiz oranı değişmiyor. Belirli bir geri ödeme planı içerisinde kredi kullandırıldığı için tüketiciler açısından en büyük rahatlığı, bütçeyi planlama ve yönetebilme imkanı sağlıyor.

Öte yandan; taksitli nakit avans çekiminin ise bazı dezavantajları sözkonusu. Bunlardan birincisinin yüksek faiz oranları olduğu belirtilirken, taksitli nakit avans faiz oranları genellikle kredi kartı faiz oranlarına paralel bir seyir izliyor. Dolayısıyla; uzun vadeli kullanımda tüketicilerin toplamda daha yüksek tutarda faiz ödemesine neden olabiliyor. Ayrıca taksitli nakit avans kullanıldığı zaman kredi kartı limitinizi de etkiliyor ve ek harcama yapmanızı kısıtlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön