19 / 05 / 2024

Nakite ihtiyacınız varsa bu habere mutlaka bakın! Bakanlık 5000 TL veriyor

Nakite ihtiyacınız varsa bu habere mutlaka bakın! Bakanlık 5000 TL veriyor

İhtiyaç sahibi ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteği sürüyor. Şartları taşıyan ve E-Devlet'ten başvuru yapan herkese 5000 TL verilecek.



5 BİN TL VERİYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile son dakika ilanı yapıldı. Gereksinim sahibi ailelere 5 bin TL peşin desteği sağlanacak. Sosyal yardım desteğinden  faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üstünden veya e-devlet adresinden başvuru yapabilecek. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti 
Ön Başvurusu formunun doldurulması zorunludur.

Nakite ihtiyacınız varsa bu habere mutlaka bakın! Bakanlık 5000 TL veriyor

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Peki başvuru şartları neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 5 bin TL sosyal desteğinden faydalanmak isteyenler E-Devlet üstründen başvurmaları zaruri. Bu başvurular 3 gün içerisinde neticeleniyor. Başvurunun pozitif neticelenmesinde ise en büyük etken ev gelirinin asgari ücretin üçte birine denk gelmesi.

Ödemeler bakanlık aracılığı ile genellikle aylık olarak gerçekleştirilmektedir. Fakat bazı aileler için bir kerelik destekler da bulunmaktadır. Engelli vatandaşlara engelli aylığı, 65 yaş üstü olanlara ise yaşlılık aylığı verildiği için onlar bu sosyal yardım kapsamı dışındadır.

EYT yasasında değişiklik olur mu? Maaşlar ne zaman yatacak?

AFAD acı bilançoyu açıkladı! 

Piyasalar bu haberle sarsılacak? Altın fiyatları 1000 TL'nin altına düşer mi?


Geri Dön