30 / 04 / 2024

Narlıdere'nin Güngören Caddesi, yeniden tasarlanacak!

Narlıdere'nin Güngören Caddesi, yeniden tasarlanacak!

Narlıdere'ye, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eli değecek. İlçenin en işlek caddeleri arasında yer alan Güngören Caddesi, yeniden tasarlanacak.



Yaya ve araç trafiği düzenlenecek ve dükkânlar modem bir yapıya kavuşturulacak. 

Güngören Caddesi Kentsel Tasarım Projesinin hayata geçirilmesi amacıyla  İzmir  Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun arasında protokol imzalandı. Ekrem Demirtaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un çok önemli bir imkân sağladığını söyledi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, ilçede en fazla ticari aktivitenin olduğu ikinci cadde olan Güngören'de doğru bir proje yapmak istediklerini belirtti. 

Proje hakkında bilgi veren İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasanm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, 5 aydır çalıştıklarını amaçlarının bölge halkının daha nitelikli bir yaşam alanına kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Tabela karışıklığının önüne geçmek istediklerini, daha iyi düzenlenmiş yaya ve araç trafiği oluşturacaklarını aktaran Prof. Dr. Ender Bulgun, "Farklı renklerde tabela karışıklığı vardı. Yayalar ve araçlar için yeni düzenlemeler önereceğiz. Park yerlerini yeniden ele alıyoruz. Engelliler için güvenli dolaşımı amaçlıyoruz. Yapısal ve bitkisel peyzaj ilkeleri oluşturacağız. Tabelaları aynı boyutta ancak farklı renklerde tasarlıyoruz" diye konuştu. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi



Geri Dön