29 / 04 / 2024

Neşet Çağlayan: 2015 projeleri konuşacağımız bir yıl olacak!

Neşet Çağlayan: 2015 projeleri konuşacağımız bir yıl olacak!

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, meclis üyeleri ile birlikte ilçe genelinde devam eden birçok proje ile planlanan çalışmalar ve bu çalışmaların yapılacağı alanları gezerek incelemelerde bulundu...




Karsak Mahallesi yakınlarında yapılacak olan ve Gemlik ile Orhangazi'nin çöplerinin büyük silolar ve araçlar vasıtası ile naklinin yapılacağı arsayı inceleyen Çağlayan, projenin bir çöp depolama alanı olmayacağını, buraya kurulacak olan tesis ile Gemlik ve İznik'ten küçük araçlarla taşınacak olan çöplerin buradan daha büyük araçlarla Bursa'daki çöp depolama alanlarına taşınacağını söyledi. 


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, meclis üyeleri ile birlikte ilçe genelinde devam eden birçok proje ile planlanan çalışmalar ve bu çalışmaların yapılacağı alanları gezerek incelemelerde bulundu. 

Hürriyet Mahallesi'ndeki ağır tonajlı araçlar için yapılan alternatif güzergah, kale projesi,  TOKİ  4.Etap arazisi, Eski Taşıyıcılar Kooperatifi'nin bulunduğu alanda inşa edilecek olan adliye binası ile aynı alanda yapılacak olan Şelale Park, Karsak bölgesinde kurulacak olan katı atık nakil noktası, Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Zeytin İşleme Merkezi arazisi, kaldırım ve asfalt çalışmaları ile Nadir bölgesinde yapılacak olan yeni mezarlık alanlarında yapılan incelemelerde Başkan Çağlayan, tüm projeler ile ilgili meclis üyelerine detaylı bilgi aktardı. Çağlayan devam eden, bitmek üzere olan ve planlanan çalışmalarla Orhangazi'nin yeniden ayağa kalkacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi. 


ZEYTİN İŞLEME MERKEZİ GEZİLDİ 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi ta rafından projelendirilip hayata geçirilecek olan Zeytin İşleme Merkezi'nin yapılacağı Gemiç Mahallesi altındaki 100 dönümlük alanda da incelemelerde bulundu. Arsanın yarısının Büyükşehir'e tahsisinin yapılacağını belirten Çağlayan, kalan yarısının ise daha sonradan farklı projeler için değerlendirilebileceğini kaydetti. 


Çağlayan, "2015 yılı bir atılım ve hizmetlerin aıtık teker teker ortaya çıkacağı bir yıl olacak Altyapı nedeniyle ciddi bir sıkıntı çekildi. Ama bunun da artık sonuna gelindi. 2015 yılı tüm bu sıkıntıların ortadan kaldırılıp artık projeleri konuşacağımız bir yıl olacak" dedi. 


Heyet daha sonra eski Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yer aldığı Taşkıranlar mevkiinde incelemelerde bulundu. Başkan Çağlayan, daha önce Adliye Sarayı yapımı için Belediye tarafından tahsis edilen arsaya yeni Adliye Sarayı yapılacağını, yine Orhangazi Belediyesi'ne ait yanındaki bir başka arsaya ise bir şelale park ve sosyal donatı alanları yapılacağını anlattı. Çağlayan Adliye Sarayı projesinin 2015 yatırım programına alındığını ve projenin Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirileceğini kaydetti. 


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Partili Meclis üyeleri ile birlikte ilçe genelindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çağlayan planlanan çalışmalar ile ilgili olarak meclis üyelerine detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Gezinin ilk durağı Kale yolu üzerinde bulunan maden ocaklarından malzeme taşıyan ağır tonajlı araçların şehir merkezinden geçişini engellemek için planlanan alternatif güzergah oldu. 

Çağlayan alternatif yolun Kale yolunda direkt Çeltikçi kavşağına bağlanacak bir yol olacağını belirterek, "Bu çalışmamızı bir süre önce başlatmıştık. Yol çalışmasında sona gelindi. Bu yol sayesinde riskli araçlar şehir merkezinden geçmeyecek" dedi. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön