18 / 05 / 2024

NFT balonunun havası kaçtı mı? İşte 2023 tahminleri!

NFT balonunun havası kaçtı mı? İşte 2023 tahminleri!

NFT'ler için gelecekte neler var? 2022'de rekor kayıplar bildirdikten sonra, NFT dünyası 2023'e bakıyor...



Bu düşüşün en büyük örneklerinden biri de ünlü şarkıcı Justin Bieber'ın NFT'si. Bieber, Ocak 2022'de Bored Ape koleksiyonundan 3001 numarayı 1,29 milyon dolara satın aldı. Bieber'ın satın aldığı NFT'nin şu anki değeri 69.000 dolara düştü. NFT kaybının birden çok nedeni olsa da, dolandırıcılık olaylarındaki artış nedeniyle güven zedeleniyor. Örneğin, eski yönetici ve kripto gözlemcisi Jason Farovitch, dört NFT'nin çalındığını ve 150 bin dolar kaybettiğini söyledi.

NFT piyasasında neler oluyor?Yine de Sony ve Meta gibi teknoloji devleri, Metaverse ve NFT dünyalarına girmeye hazırlanıyor. Kripto para birimi endüstrisinin orta vadede yeniden yükselmesi ve metaverse dünyasını güçlendirmesi bekleniyor. Square Enix gibi oyun şirketleri de NFT'leri projelerine uyarlamaya çalışıyor.

Şirketlerin bu pazara girişi muhtemelen NFT dünyasının geleceğini belirleyecek. Ancak 2023'te kaybedilen milyonlarca doları telafi etmek imkansız görünüyor. Bu nedenle, NFT'lere yatırım yapmadan önce iki kez düşünmelisiniz.

NFT Nedir?

NFT’nin açılımı Non Fungible Token’dir. Türkçe karşılığı ile “Değiştirilemeyen Token”  ya da “Değişmesi mümkün olmayan para” olarak tercüme edilebilir. NFT, aslında bir kripto para birimidir. Fakat bu tanımda söz konusu para, bildiğimiz tanımların dışında değerli olan herhangi bir varlık olabilir. Yani NFT, bir değere sahip olan ve tahsil edilebilen dijital bir varlıktır. NFT sayılabilecek varlıklar; herhangi bir sanat eseri, video, tweet, bir internet sayfası, görseller, sosyal medyada oluşturduğunuz hikâyeler ve daha pek çoğu olabilir. Tüm bu dijital varlıklar, gerekli şartları sağladıklarında birer NFT olma özelliği taşıyabilir. 

NFT kavramını normal şartlarda koleksiyon değerine sahip olabilecek bir varlığın dijital dünyadaki yansımaları olarak da tanımlamak mümkündür. Mesela 1990’lı yıllarda son derece popüler olan ve koleksiyonları yapılan taso ve futbol kartları, bu varlıklara güzel birer örnek olabilir. NFT’nin dijital para birimlerinden farkı, tüm NFT’lerin birbirinden farklı şekilde tasarlanıyor olmasıdır. Bu özellik, onları özgün ve değiştirilemez kılar.

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?
İş Bankası'ndan anında faizsiz 10 bin TL! Hemen başvurun! Son başvuru 31 Ocak 2023!
Benzin fiyatlarında deprem! Zam yağmuru yeni yıldan önce başladı! Shell, BP, Opet 31 Aralık 2022 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön