10 / 05 / 2024

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!



İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bazı basın yayın organlar ile birlikte sosyal medyada bulunan aralık ayında pasaport randevusu bulunmadığına dair haberler için açıklama geldi.

Mağduriyetleri önlemek adına ve talepleri de hızlı şekilde karşılayabilmek için hafta içi ile hafta sonu ek mesai yapıldığı söyleyerek, "Kişi başı işlem süresi 8 dakikaya düşürülmüş, randevu alım süresi de 15 güne çıkarıldı. Bu bilgiler ışığında; ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna gelemeyecek olan vatandaşların yerine aynı gün içinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır" şeklinde açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlükten yapılan açıklamada tam olarak şu ifadelere yer verildi; Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada bulunan "Aralık ayında pasaport randevusu bulunmadığına" yönelik haberlere dair aşağıdaki açıklamanın yapılmasına yanıt verilmesine gerek duyulmuştur: Daha önceki uzun yıllar boyunca 2 milyon civarında olan yıllık Pasaport talebi, bu yıl daha yılın sonu gelmeden 10 aralık itibarı ile 3 milyon 650 bini aşmış olup yıl sonunda ise iki katını bulması bekleniyor. Pandemi sonrası da artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenler ile önceki yıllarda günlük 8.000 olan pasaport talebinin 5 katlık yükselişi günlük 48.000 seviyesine tekabül etmesine üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşımız bahsedildiği gibi mağdur edilmemektedir.

Diğer yandan vatandaşımızın mağduriyetini önlemek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için; hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapılıyor, kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirildi, randevu alım süresi 15 güne çıkarılmıştır. Bu bilgiler ışığında ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek vatandaşlarımızın yerine aynı gün içinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Promosyonda son nokta! Aralık ayı promosyonu için yeni anlaşma imzalandı! Promosyon 27 bin TL’ye yükseldi!

Bakan duyurdu! Asgari ücret hesaplamasında değişiklik! İşte 2023 asgari ücret yeni detaylar!


Geri Dön