28 / 04 / 2024

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...



Elazığ'da belediyeler gayrimenkullerini peş peşe satışa sunuyor. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de ilçe merkezinde yer alan 7 adet arsayı satışa sunacağını duyurdu. 

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; Cumhuriyet, Sanayi ve Yeni Mahallede yer alan 7 arsanın satışı için ihale 25 Aralık Pazartesi saat 10.00’da Yurtbaşı Belediye encümeni huzurunda gerçekleştirilecek. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Yurtbaşı Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde 3, Sanayi Mahallesi'nde 3, Yeni Mahalle'de ise bulunan 1 arsanın satışa sunulduğunu duyururken, söz konusu arsaların muhammen bedelleri 125 bin Türk Lirası'ndan başlıyor ve 3 milyon 235 bin Türk Lirası'na kadar yükseliyor. 

Elazığ Belediyesi tarafından kentin muhtelif yerlerinde bulunan 13 arsa, 41 adet konut, 15 adet dükkanın satışı için 13 ve 14 Aralık’ta kapalı teklif usulüyle ihale gerçekleştirilmişti. 

Satışa çıkarılan arsaların en düşük muhammen bedeli 852 Bin 600 TL, en yükseği ise 39 milyon 364 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Ayrıca, Zafran Mahallesi’ndeki akaryakıt alanının muhammen bedeli ise 27 milyon 178 bin Türk Lirası olarak belirtilmişti. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Bunların yanı sıra, son zamanlarda arsa ve arazilere olan talep gittikçe katlandı. Yabancılara yönelik vatandaşlık hakkının arsa yerine doğrudan konuta endekslenmesine ilişkin düzenlemenin ardından, arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan değişiklikler de dikkatleri çekti. Türkiye genelinde arazi fiyatları bir senede yüzde 97 oranında yükselirken, arazi birim fiyatı en yüksek şehir de İstanbul oldu. Ortalama metrekare fiyatı 1.785 TL olan İstanbul’u, 934 TL ile  İzmir  ve 849 TL ile  Ankara takip ediyor. 

Türkiye’de ortalama arsa birim fiyatı 3 bin 711 Türk Lirası olurken, yıllık değer değişimi de yüzde 89 şeklinde kaydedildi. Beş büyük kent arasında,  ortalama metrekare fiyatı 6 bin 502 Türk Lirası ile en yüksek olan İstanbul olarak belirlendi. 

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 


Geri Dön