10 / 05 / 2024

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 



EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, söz konusu açıklamasında, "Palandöken ilçesinde büyük ölçekli konut projelerinde ise Yıldızkent (Osmangazi ve Hüseyin Avni ulaş mah.) semtlerinde yoğunluk yaşanıyor" ifadelerine yer verdi. 

İbrahim Ceylan, 2022 sonu itibari ile Orta ölçekli projelerde konutların metrekaresinin 8-9 bin TL aralığında satışa sunulurken, büyük ölçekli projelerde bu rakamın 10-12 bin TL olduğunu belirtti.

Konutların üç sene öncesine kadar ortalama 170 metrekare ile 190 metrekare alanlı olacak şekilde inşa edildiğini aktaran Ceylan, "Son yıllarda yükselen inşaat maliyetleri sonrasında mesken alanlarının 125 metrekare ile 175 metrekare aralığına değişen büyüklüklerde, 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 tipinde inşa edilmekte" açıklamasında bulundu.

Ceylan, söz konusu açıklamasında, Palandöken ilçesinde yer alan konut projeleri incelendiğinde, mevcut projelerde nitelikli konut fiyatlarının KDV hariç 4.250 – 6.750 lira/metrekare, proje ve inşaat aşamasındaki nitelikli konut fiyatlarının ise KDV hariç 7.000 - 12.500 lira/metrekare gibi çok geniş bir aralıkta değişiklik gösterdiğine dikkat çekti.

Bölgede Şehir Hastanesi’nin ve Kayak merkezinin olmasının konum faktörü oluşturduğunu aktaran Ceylan, "Fiyatların hem projenin niteliğine hem de konum faktörüne göre değişmekte" şeklinde konuştu. 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL den başlıyor! 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 


Geri Dön