10 / 05 / 2024

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 



"Yakutiye İlçesinde Kombina ve Hilalkent mahalleleri artan imar yoğunlukları sonrasında inşaat firmaları tarafından yoğun olarak talep görmekte olup, yapılaşma her geçen gün artıyor.  Hızla gelişen ilçede kısmen artan nüfus ve yaşam standardı, yeni ve nitelikli konutlara talep oluşturuyor. Bölgede yapılan konut projeleri özellikle ilçedeki orta ve üst gelir grubuna hitap ediyor" ifadelerine yer veren EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, ilçede en çok tercih edilen konut tipinin 3+1 ile 4+1 olduğunu aktardı. 

Ceylan, söz konusu açıklamasında "özellikle çocuklu ve geniş ailelerin tercih ettiği bu dairelerde soyunma odası, çamaşır odası ve kiler gibi odaların bulunması söz konusu daire tipini cazip kılıyor" dedi ve son zamanlarda 2+1'lerin de tercih edildiğini, 1+1'lerinde yatırım amaçlı tercih edildiğini aktardı. 

Ceylan, "Bölgede proje ve inşaat aşamasındaki nitelikli konut fiyatları da KDV hariç 8.000 - 15.500 TL/m² gibi çok geniş bir aralıkta değişiyor" açıklamasında bulundu. 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL den başlıyor! 

"Aziziye İlçesi, son yıllar içerisinde en çok fiyat artışı sağlayan ilçeler arasında yer alıyor. İlçede beş yıl öncesine kadar inşaat sektöründe durgunluk varken imar planlarında bu ilçede yaşanan hareketlilik ve pandemi sürecinde müstakil yapılara olan talebin artması inşaat firmalarını Aziziye ilçesine yönlendirmiş durumda" açıklamasına yer veren Ceylan, Gezköy, Selçuklu ve yarımca mahallelerinin en çok tercih edilen yerler olduğunu aktardı. 

Dadaşkent semtinde yüksek katlı yapılaşmalara izin verilmezken, müstakil ve villa tipi yatay yapılaşmanın bölgede daha yoğun olduğunun altını çizen Ceylan, en çok 5 katlı konut projelerinin bulunduğu bölgede, müteaahitlerin büyük projelere talebinin diğer merkez ilçelere oranla daha az olduğunu söyledi. 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL den başlıyor! 

Ceylan, konu ile ilgili "Yeni yapılan inşaat projeleri ve son beş yıldaki ilerlemeye bakıldığında Erzurum şehrinde gelişimin 3 merkez ilçe olan Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Aziziye ilçesinde, yapılaşmanın Milli Egemenlik caddesinin batısında ve Yarımca mahallesi çevresinde yoğunlaştığı, Palandöken İlçesinde yapılaşmanın genellikle Şehir Hastanesi çevresinde ve Palandöken dağının eteklerinde olduğu izleniyor. Yakutiye İlçesinde kentsel dönüşüm alanlarında özellikle kombina mahallesi çevresi, Rabia Ana mahallesi çevresi ve Hilalkent semti çevresinde olduğu görülüyor." değerkendirmesinde bulundu ve Palandöken ve Yakutiye İlçelerinin, son yıllarda yatırımcı şirketler ve markalı inşaat firmaları tarafından yatırım bölgesi olarak görüldüğüne dikkat çekti.

Ceylan söz konusu açıklamasını, "Yakutiye ilçesinde Türkiye’nin en büyük 5. Alışveriş Merkezi olan MNG faaliyet gösteriyor. Nitelikli konutların arttığı bölgelerde alışveriş merkezlerinin de artması dikkat çekici bir olgu olarak göze çarpıyor. Diğer yandan, Erzurum’da otelcilik sektörü de hızla gelişiyor. Hali hazırda faaliyet gösteren Sway, Dedeman, Polat gibi otel zincirlerinin yanı sıra Hilton ve Ramada gibi otel zincirleri de hizmet vermeye başlamış durumda" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Brent petrol yükseliyor! Bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Kaşar peyniri 64 TL'ye, 7 kg Peros toz deterjan 99 TL'ye, siyah zeytin 45TL'ye düştü!

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

 


Geri Dön