02 / 05 / 2024

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.



KTO Karatay Üniversitesi: Başarılı sıralama sağlayan öğrencilere KTO Karatay Üniversitesi en az 860 TL’den 3000 TL’ye kadar burs imkânı sağlıyor. Üniversite ayrıca yemek ve barınma desteği de veriyor.

Anadolu Üniversitesi: Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı’na yerleşen öğrencilere sanat etkinlikleri için 10 bin TL’ye kadar burs veriyor. Bunun yanında yemek, konaklama gibi destekleri de mevcut.

İbn Haldun Üniversitesi: Sözel ve Eşit Ağırlık bölümlerine giren başarılı öğrenciler için ilk 100’de 7,500 TL’ye kadar burs imkanları var. Genel olarak başarılara göre de ilk 30 bin için 5,500 TL’ye kadar burs imkanları mevcut.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi: Genel olarak burs imkânlarına bakıldığında ilk 100’e giren başarılı öğrencilere 10.000 TL’ye kadar burs imkanı mevcut. Ayrıca başarı sıralamasına göre 6.000 TL’ye kadar burs veriliyor.


Geri Dön