28 / 04 / 2024

ösym

ösym

Öğrencilerin merakla beklediği Yabancı Dil Bilgisi SEVİYE Tespit Sınavı (YDS) başvuruları başladı.

2022 YKS EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLDU!

2022 yılı YKS EK yerleştirme Takvimi belli oldu. Ek yerleştirme işlemleri 7-13 Eylül aralığında yapılacak.

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.

2022 DGS başvuru ücreti ne kadar? Harç ödemeleri hangi banka üzerinden yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuru kılavuzu yayımlandı. Meslek Yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların gireceği DGS 2022 sınav tarihi ve başvuru ücreti belli oldu. Sınav için başvurular, 13 - 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavı giriş yerleri açıklandı. 2023 ÖSYM Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri sorgulama ekranından sınava girilecek yerler belirlendi. İşte haberin ayrıntıları...

SON DAKİKA, YKS Sınav takvimi belli oldu! YKS 8-9 Haziran 2024'te yapılacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacağını bildirdi. Öğrenciler tarafından merakla beklenen YKS sınav takvimi belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2), 22 Ekim Pazar günü yapılacağı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Aralık'ta yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuru tarihi belli oldu. Peki 2023 kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilenler...

Kamuya memur alımı! Bakan duyurdu

Ticaret Bakanı Bolat, enflasyonla mücadele için var olan kadroya yeni elemanların katılacağını duyurdu. ÖSYM aracılığıyla 1.500 memur alımı yapılacağını belirten Bolat, bu elemanların piyasada denetimle görevlendirileceğini ifade etti.

SGK personel alımı tercih sonuçları sorgulaması nasıl yapılır!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1392 sözleşmeli personel alımı için KPSS 2023/6 tercihlerinin sona erdiği 11 Ekim tarihinden bu yana beklenen sonuçları açıklamak için ÖSYM'nin duyurusunu bekliyor. Binlerce aday "SGK personel alımı tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından 29 Eylül 2023 tarihinde alınmaya başlayan DGS ek tercih işlemleri 4 Ekim'den itibaren gerçekleşerek, DGS ek tercih sonuçları gündemdeki yerini çoktan aldı.

SGK 1392 sözleşmeli personel alıyor! SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM KPSS 2023/6 tercih kılavuzu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK), 1392 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Adayların merakla beklediği tercih süreci başladı. İşte ayrıntılar...

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

Üniversitelerin online eğitim durumuna ilişkin talepler artmış durumda. Yaz tatilinin bitimine yaklaşırken, 28 Ağustos1 Eylül tarihleri arasında birçok üniversite öğrencisi kayıtlarını gerçekleştirdi. İşte, ÖSYM'nin son duyurusundan sonra üniversitelerdeki eğitim yöntemi hakkında güncel bilgiler!

2023 KPSS lisans sonuçları belli oldu! Son dakika: KPSS 60, 70, 80 puan ile nereye girilebilir? 

23 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavı sonuçları ÖSYM tarafından resmen açıklandı. Peki KPSS lisans 60, 65, 70, 75, 80 puan ile nerelere girilebilir? İşte ayrıntılar...

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

ösym Haberi

ösym

23 Ekim’de düzenlenecek olan YDS sınavı başvuruları başlamışken sınava girecek adaylar sınav hakkında pek çok soru işaretleriyle karşı karşıya. ÖSYM'nin internet sitesinde yayınladığı duyuruda, 2022 YDS/2, 23 Ekim 2022'de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacak.

YDS sınavına girmek isteyen aday öğrenciler başvurularını 15 Eylül'e kadar yapabilecek.

Sınavı bekleyen adaylar, başvurularını elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

2022 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YDS/2), 23 Ekim 2022 tarihinde olacak olup, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacaktır.

2022 YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılı için belirlenen YDS başvuru ücreti 185,00 TL'dir.

2022 YDS SONUCU KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Akademik kadrolara başvurmayı amaçlayan adaylar için YDS / e-YDS puanlarının herhangi bir süresi...