18 / 05 / 2024

O ürün rekor kırdı! Tarlada 5, markette 17 TL! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

O ürün rekor kırdı! Tarlada 5, markette 17 TL! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Şubatta üretici oranla market arasındaki fiyat farkının en fazla olduğu ürün elma oldu. Elmayı yüzde 229 oranla kuru üzüm takip ederken market fiyatı en fazla artan yüzde 29,4’le domates olarak gerçekleşti.



33 ÜRÜNÜN 19’UNDA FİYAT ARTIŞI YAŞANDI

Şemsi Bayraktar, şubat ayında üreticide 33 ürününün 19'unda zam olurken, 5'inde indirim görüldüğünü ve 9 üründe ise fiyat değişimi olmadığını belirterek, "Şubat ayında üreticide fiyatı en çok düşen ürün yüzde 22,5 oranla patates oldu. Patatesteki indirimi yüzde 12,5 oranla limon, yüzde 8,7 oranla lahana, yüzde 6,3 oranla maydanoz, yüzde 5,5 oranla ıspanak izledi. Üreticide en fazla zam yüzde 68,9 oranla patlıcanda meydana geldi. Patlıcandaki zammı yüzde 67,6 oranla kuru soğan, yüzde 57,5 oranla karnabahar, yüzde 54,3 oranla domates, yüzde 47,8 oranla portakal, yüzde 47,4 oranla kabak izledi” şeklinde konuştu.

O ürün rekor kırdı! Tarlada 5, markette 17 TL! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

FİYATLARI ARZDAKİ AZALMA YÜKSELTTİ

Üreticide patlıcan, domates, kabak ve salatalık gibi gıda ürünlerinde havaların soğuk gitmesi nedeniyle arzdaki azalmanın fiyatları artırdığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: "Kuru soğanda depodaki ürünlerin azalması ve yeni ürün hasadının başlamamış olması fiyatları yükseltti. Portakal, karnabahar, havuç ve pırasada hasadın sonuna gelindiği için arzdaki azalmadan kaynaklı zam oldu. Arz ve talepteki değişim et fiyatlarının yükselmesine sebep oldu" Başkan Bayraktar, gübre fiyatlarında son dört düşüş olduğuna dikkati çekerek, üretim maliyetlerinin düşürülebilmesi için gübre fiyatlarının tekrar artmamasına yönelik tedbir alınması gerektiğinin altını çizdi.

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

Doların seyri ne olacak? İslam Memiş’ten dolara ilişkin hayrete düşürecek yorum! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Altına ilişkin ne dediyse çıktı! Şimdi “Altın 1550 TL olacak” dedi ve ekledi! Duyan, kulaklarına inanamadı!


Geri Dön